Константин Константинов, PFS: „Пред работещите с Demandware се разкрива цял един свят от e-commerce решения“

Българското поделение на световната компания PFS се развива с бързи темпове и търси попълнения за екипа си. Компанията е със силно международно присъствие и над 20 офиса по света. На глобално ниво служителите пък са над 2000.

Тук можете да видите продължението на разговора ни с Константин Константинов, Delivery Manager в българския екип. (Първата част от разговора можете да проследите тук.) След като разказа подробности за компанията и услугите, предоставяни от нея, той се фокусира върху особеностите на платформата Demandwareза която PFS търси да назначи нови хора в екипа си.

Demandware е платформа за клиенти от голям порядък – такива са изискванията на самата платформа. Тя е closed source и не е много известна в България, но е много интересна, тъй като реално дава възможност да се работи с огромни клиенти – P&G, L’Oreal, ASICS и много други. Технически тази платформа предоставя много добра архитектура и отлична инфраструктура и имплементира най-добри практики. Това дава, според Константин, едно голямо предимство за онези, които работят с Demandware.

В екипа има много хора, които идват с PHP, JS, C# или Java бекграунд, каза той, и те много лесно се преквалифицират на Demandware. Причината е, че в тази платформа се използват същите правила за добри практики и качествено програмиране, но всяка имплементация е различна. Константин сподели например, че компанията има имплементации с 15-20 интеграции с различни системи, при това, с много интересни архитектури. Той добави, че хората, които започват да се занимават с Demandware, не попадат в някаква тясно специализирана ниша, но те стават част от една затворена общност, а пред тях се отваря цял свят от e-commerce решения на най-големите брандове по света. Всичко това разкрива пред работещите с Demandware много нови възможности.

Свързани публикации