Костал България Аутомотив смята да назначи още 900 служители до догодина

KOSTAL е независимо семейно предприятие, създадено през 1912 год. в немския град Люденшайд. Днес компанията развива дейност в 21 страни, една от които е България.

Заводът Костал България Аутомотив – Пазарджик произвежда „левъри“ за автомобили – подкормилният модул за управление на чистачки, мигачи, фарове за автомобили. Това е вторият завод на компанията в България. В момента той има около 800 души персонал, а планът е да се разрасне до 1700 работещи догодина, разказва ни Стефан Калинов. мениджър Поддръжка в завода. Разговаряхме с него по време на пловдивското събитие от „Национални дни на кариерата“ 2018.

„Трудностите са доста за набиране на персонал, тъй като в инженерните специалности доста малко специалисти излизат от университетите“ – без да ни изненада, разказа мениджърът. Той обаче добави, че в компанията се търсят и специалисти не само в областта на производството, но и в други направления, като логистика и управление на качеството.

За своя отдел Стефан търси хора, които могат да работят в екип: „Екипът като цяло върви напред, за сам човек е доста по-трудно“. Той разказа и за обучителните програми от външни фирми, както и вътрешни обучения между заводите на KOSTAL.

В част от разговора, която остана извън финалното видео, Стефан Калинов ни разясни, че компанията има добре организиран транспорт за района на Пазарджик и Пловдив, от който могат да се възползват бъдещите служители.

Свързани публикации