Кристиян Постаджиян: Ролята на преподавателя е да вдъхновява

„Истинска привилегия е да си негов студент в НБУ“. С тези думи Ива Венева, студент на Кристиян Постаджиян, създател и преподавател в магистърската програма „Рекламен мениджмънт“, го номинира в „Човекът, който ме вдъхновява„. Вижте какво споделиха двамата за участието си в инициативата.

Кристиян Постаджиян:

„С магистърската програма искахме да изградим платформа, в която теория и практика много добре се преливат. В нея вече сме обучили над 150 човека, отделно съм преподавал на над 1000 бакалаври и магистри и радостната новина за мен като преподавател е, че съм ги видял реализирани в рекламни агенции, медии и компании-работодатели“.

„Номинацията за мен лично отразява онова, което всеки преподавател търси – признанието на своите студенти не само че са научили нещо, но и че са били вдъхновени да продължават да учат сами. Дълбоко вярвам, че в динамичния живот, който живеем, ролята на един преподавател е преди всичко да вдъхновява“.

„Рекламата  е една от областите, в които образованието има за цел да се обърне към бъдещето. Да говорим за това каква рекламата е била или е в момента означава да дадем познание на студентите, което най-вероятно няма да им бъде полезно дори след няколко месеца. Развитието на социалните медии добре показва как моделът на традиционната медия, традиционният подход към рекламата са свързани с такива динамични промени, че налагат цялостно преосмисляне на нашия бизнес. Целта е да развием критичното мислене у нашите студенти и разбирането на тенденциите. Когато един млад човек е вдъхновен да осъзнава тези тенденции, да мисли и разсъждава, може да се справи във всяка ситуация успешно“.

„Динамиката на нашата професия изисква да избягваме да учим само от един конкретен източник на информация. Това опитвам да възпитавам в нашите студентите – да търсят различните мнения и гледни точки. Защото в нашата професия общуваме всеки ден с много различни клиенти, от друга страна потребителите също са много различни, и това изисква във всяка ситуация да бъдем различни“.

 

Кой номинира Кристиян Постаджиян?

Ива Венева избира програмата „Рекламен мениджмънт“ в НБУ, защото открива, че намира най-добре себе си в рекламата.

„Преподавателите ни в НБУ са по-добрата, по-опитната част от нас и се опитват да ни предадат всичко, което знаят, а не да ни поучат и да ни накарат да ни накарат да се чувстваме по-низши от тях“.

„Кристиян Постаджиян ме вдъхновява с всеотдайността си. Той гори в работата си, обича това, което прави и умее по завладяващ начин да го предаде на околните. На разположение е винаги и такива млади хора като него, които са инициативни, обичат работата си и умеят да я вършат добре, трябва да бъдат на показ, да ги виждаме“.

Публикации от серията