Лектори от Google, PayPal, Ebay, Sixt и Couchbase идват в България, за да говорят за мобилните технологии

Лектори от Google, PayPal, Ebay, Sixt и Couchbase идват в България, за да презентират на конференцията за мобилни технологии и програмиране за мобилни устройства MobCon, която ще се проведе на 5 Април 2015, в Интер Експо Център в София.

Лекциите в деня на конференцията ще са двадесет и ще се провеждат в четири паралелни потока. Сред темите, включващи последните новости в областта, са: нов потребителски интерфейс и библиотеки в Android; време на работа на Swift, съпоставено с Objective-C; надеждно съхранение на информация; обратно инженерство в Android; навлизане на виртуалната реалност в ежедневието; използване на Azure за разработване на мобилни приложения; разработване на приложения с HTML5 за Tizen; писане на приложения за умни дронове; различни видове тестване; UX в мобилните разплащания; интернет на нещата и други.

На конференцията ще се проведе състезание за най-добра идея за мобилно приложение MobDemo, в което всеки може да се запише предварително и да участва. Първите три места се определят от публиката по време на конференцията, като ще се гласува чрез мобилно приложение. Наградите за тримата победители са на стойност 20 000 лв.

На 28 и 29 март ще се проведе мобилен хакатон, по време на който отбори ще разработват прототипи на мобилни приложения, като трите най-добри предложения ще участват директно в състезанието MobDemo. Участието в хакатонът е безплатно и всеки с познания в програмирането, дизайна и маркетинга за мобилни устройства, може да участва.

Друг допълнителен елемент към MobCon е, че на 4 април ще се проведат уоркшопи, на които посетителите ще могат да научат как се пишат приложения за Apple Watch и смарт дрони, какви са особености на дизайна за мобилни устройства и как да използваме уеб технологии в един мобилен свят.

Билети за събитието могат да бъдат закупени от тук http://mobcon.bg/, а ако използвате промо код „Jobtiger“, ще получите 20% отстъпка.

Конференцията се организира с подкрепата на софтуерните компании MentorMate, MobiSystems, SBTech и др.

Свързани публикации