LinkedIn ще хваща лъжците и ще ангажира служителите

LinkedIn ще хваща лъжците и ще ангажира служителите

Поддържането на добри и пълни профили в социалните мрежи има все по-голямо значение за увеличаване на шансовете на търсещите работа да си намерят такава, а на рекрутърите да открият по-точните кандидати за конкретни позиции. Един от проблемите с виртуалните профили обаче е тяхната достоверност. Да си признаем открито: дали чрез компютъра/смартфона или без тях хората просто лъжат и ще продължават да лъжат.

От LinkedIn вероятно са осъзнали този проблем, защото западните медии съобщават, че компанията-собственик на най-голямата социална мрежа с фокус върху професионалните качества и умения е подала заявление пред Патентната служба на САЩ за технология, която ще позволява да се проверява достоверността на фактите, поднесени от потребителите в техните профили.

Ангажиране на служителите
Разбира се, засега е доста трудно това да се случва по отношение на всички данни, камо ли автоматизирано. Предполага се обаче, че освен личните данни на потребителите и кариерната им информация, системата ще се ползва и интегрирано с две от другите нововъведения в мрежата на LinkedIn – придобития миналия месец портал за електронно обучение Lynda.com и наскоро обявеното ново приложение Elevate.Elevate-Analytics

Elevate е много интересен нов инструмент, който ще се стреми да ангажира собствените служители в споделянето на LinkedIn съдържание. Според проучване на компанията, едва 2% от служителите репостват публикациите на собствената си компания, като така се пропускат доста ползи в популяризирането на инициативите, продуктите и услугите на работодателя. С Elevate ще се систематизира потокът от информация за пред служителите и ще се улесни споделянето. Приложението също така дава и аналитични инструменти. Служителите ще проследяват колко пъти допълнително е споделено или харесвано съдържанието, което те първоначално са споделили, както и до колко хора е достигнало то. Допълнително ще бъдат въведени и функции, с които ще се проследява взаимовръзката между конкретен пост и запитванията за добавяне в мрежата от други професионалисти. Работодателят ще вижда същото плюс още полезна информация, като преглеждания на обяви, увеличението на последователите на профила на компанията и пряката връзка с резултатите – назначения, лийдове и продажби.

Интересен анализ на новите придобивки на LinkedIn можете да намерите и в средното видео на Fortune.com:

Повече за това как може да направите профила си в LinkedIn по-полезен при търсене на работа или създаване на връзки сме писали тук и тук.

А ако още не сте разбрали влиянието, което тази социална мрежа оказва при подбора, ще припомним едно старо, но същевременно още полезно наше видео.

Свързани публикации