Лондон рекламира София!

Лондон рекламира София!
Спонсорирана публикация

Правителството на Великобритания рекламира пред всички английски компании да дойдат в София с посланието „Покажете на света своите иновативни продукти на Webit.Festival Europe“!

„Не всеки ден се случва друго правителство да рекламира България и даже да плаща за това“, написа в профила си във фейсбук инвеститорът и изпълнителен председател на Webit.Foundation д-р Пламен Русев и допълни, че това е „реален пример как Webit прави СОФИЯ – ДИГИТАЛНА СТОЛИЦА!“

Правителствената служба на Обединенонто Кралство, която има за цел да развива иновациите в страната, „Innovavte UK„, е избрала Webit.Festival Europe сред хиляди други събития от цял свят и не само, че рекламира фестивала и София, но и плаща разходите на компаниите, които искат да се покажат пред света, да бъдат сред изложителите на Webit.

Подобно световно признание за София и работата на Фондация Webit е изключително и добре дошло за всички. С подобен маркетинг страната ни се нарежда сред водещите дигитални дестинации в света. Това от своя страна означава инвестиции, нови работни места, по-високи заплати и повече възможности за младите хора да се реализират в страната.

„Именно това е целта на Фондация Webit – казва Пламен Русев, – да запазим талантите си и мозъците на България и те да постигат своите световни успехи, без да се налага да напускат семействата и приятелите си. Да мултиплицираме успехите им и да създадем една нова успешна България – един от лидерите в новия дигитален свят!“.

„Англия далеч не е първата държава, която започна активно да рекламира София и България благодарение на Webit“ – допълни Аниела Русева, изпълнителен директор на Webit.Festival. Преди месец и други държави, в т.ч. Италия, Холандия, Иран призоваха своите компании да се възползват от възможността да се представят на световния форум Webit в София и предложиха финансова помощ на компаниите си да се включат във фестивала, който налага София като дигитална столица на света.

„Макар и да работим с редица други правителства, които плащат на Webit, за да имат възможността да проведат форума в държавите си, за нас България е кауза. Макар държавата да не поема финансовото бреме на организацията на такъв голям и влиятелен форум, както правят всички други държави – за нас успехът и създаването на такава реклама за страната от екипа ни е изключително постижение и ни носи удовлетворение“ – споделя Аниела Русева.

„Този успех ние споделяме с всички партньори“ – продължава Пламен Русев. „Кметът на София, г-жа Фандъкова и нейният изключителен екип са важна част от Webit през последните години. Комисар Габриел пое председателството на Пленарната сесия на Webit. MasterCard тази година са генерален партньор на фестивала. Сред партньорите ни са световни гиганти като Google, Microsoft, SAP, VMware, VISA, RedHat, Novartis, Bayer, като Webit дава сцена и да локалните лидери – Telelink, Oblak.BG, Superhosting.BG и много други. България има основание да се гордее с това как светът започва да я възприема – и тепърва ще берем резултатите от този труд“ – допълва Русев.

Световното събитие на България за иновации, технологии и предприемачество Webit.Festival Europe (www.webit.bg) ще се проведе на 26-27 юни в Арена Армеец. През 2018 Webit празнува десетгодишен юбилей от първото събитие, проведено в София през 2009 г. От тогава Webit получава покани от редица правителства по света и реализира годишни събития в Истанбул,  Дубай, Сингапур и Делхи.

Вижте и източника от правителствения сайт на Великобритания: https://ktn-uk.co.uk/…/show-the-world-your-innovative-techn…

 

Свързани публикации