Маргарита Джипова, „Роо Брандс“: „Когато правиш нещо качествено, то само рекламира себе си“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Маргарита Джипова. Тя представляваше „Роо Брандс“ и „Смарт Органик“ – две свързани предприятия. „Роо Брандс“ произвежда суровите биодесерти „Roo Bar“ и няколко други продукта. „Смарт Органик“ е фирмата майка, която дистрибутира тези продукти по целия свят. Компаниите са български, но имат силно международно присъствие. Продуктите се предлагат в близо 50 страни на 4 континента.

Г-жа Джипова сподели, че компаниите участват на изложението, тъй като се разрастват стремглаво. Екипът е около 100 човека, но непрекъснато се отварят нови вакантни позиции – в отделите по Маркетинг, Експорт, Производство. Повечето позиции са постоянни, но постепенно се създават и стажантски програми. От разговора стана също ясно, че повечето посетители на изложението познават продуктите на компаниите, но не са запознати с двете фирми като работодатели.

Чуйте, какво още ни разказа нашата събеседничка.

Публикации от серията