Маркетинг гуру с лекция в София

Световнопризнатият учен и маркетинг консултант д-р Александър Чернев, който преподава във водещото световните класации Kellogg School of Management  заедно с маркетинг гуруто Филип Котлър, ще изнесе лекция за лайфстайл брандинг в София, на 21 ноември (сряда) от 19 ч. в Център за образование и култура „Илиев” на АУБ.

Д-р Александър Чернев ще обсъди:

∙           Взаимоотношенията потребител – бранд

∙           Рисковете при лайфстайл позиционирането

∙           Промени/разместване  в съревнованието при брандовете

∙           Брандовете и съвременното комуникационно обкръжение

Специалисти твърдят, че една от важните и бързоразвиващи се тенденции в съвременния маркетинг е лайфстайл брандингът. При позиционирането на марките вече не се набляга толкова върху специфичните им преимущества, а по-скоро има стремеж те да бъдат обвързани с начина на живот на потребителите. По този начин дадена марка предоставя на потребителя възможност да се асоциира с определен начин на живот и така връзката с потребителя преминава на друго, по-лично ниво. Лайфстайл брандингът кара хората да гледат на марката като на приятел.

Участниците ще могат да почерпят знания за горепосочените концепции от д-р Чернев, а след презентацията му ще могат да зададат и своите въпроси. Семинарът ще се проведе на 21 ноември от 19 часа в Центъра за образование и култура „Илиев” на АУБ в София, Студентски град.

За лектора:

Д-р Александър Чернев е преподавател по маркетинг в Kellogg School of Management, Northwestern University, САЩ. Той има докторска степен по бизнес администрация от университета „Дюк“. В научните си изследвания д-р Чернев използва теории и концепции, свързани с потребителското поведение и взимането на решения, с цел създаване на успешен корпоративен брандинг и стратегии за управление на потребителите. Неговите изследвания са публикувани във водещи издания, сред които Business Week, The Wall Street Journal, The New York Times и др. Д-р Чернев съветва компании по целия свят в сферата на маркетинговите стратегии, бизнес иновациите, брандинга и управлението на клиенти.

За допълнителна информация, моля, свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

Свързани публикации