Мая Янакиева, Lufthansa Technik: „Специализирани сме в ремонт и поддръжка на теснокорпусни самолети“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Мая Янакиева от Lufthansa Technik. Компанията е специализирана в ремонт и поддръжка на теснокорпусни самолети. Фирмата е разположена в София, но има още пет звена в Европа и Америка. Стратегическото развитие на Lufthansa Technik е насочено към Азия и се очаква до края на 2017 г. да има и там база. Поделението в София е централно и командирова обслужващ персонал на другите локации. За фирмата работят над 1100 човека, като очакването е скоро те да нараснат с още 100. Именно затова активно се търсят нови попълнения.

Г-жа Янакиева сподели, че се търсят доста различни профили специалисти. На първо място, разбира се, това са технически специалисти, които да се занимават с ремонтните дейности, но и с планирането. Търсят се и специалисти по логистика, както и търговци. Новопостъпилите кадри могат да разчитат на специализирани обучения, докато усвояват новата работа.

Чуйте, какво още сподели г-жа Янакиева в рамките на разговора ни.

Публикации от серията