Международно жури оцени български StartUp компании по време на няколкодневен форум във Варна

На 14-ти и 15-ти май във Варна се проведе форум за младежко предприемачество – YEF StartUp 2016 – Go To Market – най-мащабното в своята сфера в България и единствено събитие без входна такса, насочено към насърчаването и развитието на Start Up дейността.

Пред селектирани 10 StartUp екипа и зала пълна с гости, доказани личности от света на международния бизнес изнесоха лекции, свързани с развиването на млади компании и маркетирането на продукти.

Дрейтън Бърд, бащата на директния маркетинг, насочи вниманието на аудиторията към причините потребителите да купуват. Род Банър, един от най-опитните специалисти в сферата на брандинга и маркетинга на продукти, показа колко важен всъщност е брандингът за успеха на един бизнес. Иван Хернандез разказа за опита си на трапеца в цирка и доказа, че най-сигурното нещо в живота е, че трябва да поемаш рискове, за да успееш. Алдо де Йонг, съосновател на StartUpBootcamp Барселона, представи 6-те най-чести проблема при стартирането на компания.

DSC_0149

Лекции за бизнеса в България изнесоха и Жечко Кюркчиев – собственик на Фикосота Холдинг, Мира Кръстева – член на борда на GEM България. Радослав Гайдарски сподели личен опит с препятствията по пътя на развиващите се StartUp компании. В края на деня Тодор Брешков – управляващ съдружник в LAUNCHub, Дилян Димитров – съосновател на Eleven Accelerator Venture Fund и Димитър Василев – съосновател на Български Бизнес Форуми разговаряха с аудиторията за финансирането на проекти.

DSC_0323

Вторият ден на форума стартира с двама български предприемачи – Боян Бенев, маркетинг директор на MammothDB, и Жустин Томс – основател на ABC Design and Communication. Гостите на YEF StartUp 2016 – Go To Market имаха уникалната възможност да задават въпроси по време на дискусионен панел с Алдо де Йонг, Дрейтън Бърд, Шон Колсън и Род Банър. StartUp екипите получиха шанс да презентират пред жури за втори път, като трябваше да отговорят на до три въпроса.

DSC_0122

Екипите, които се включиха са:

  • Tickey – система за лесно закупуване на билети за градски транспорт;
  • Sea Harmony – производство на изкуствени рифове за отглеждане на миди и пречистване на морската вода;
  • Grape Seed Miracles – Преработка и производство на потребителски продукти от грозови семки;
  • Handway – портал за продажба на ръчно изработени стоки;
  • BlooМe – Платформа за подпомагане на кръводаряването;
  • WATHelper – Онлайн платформа за обмен на информация за Work and Travel програми;
  • VisiTalks – Цялостна хардуерна и софтуерна система за превръщане на жестомимичен език в говорима реч;
  • VolunteerMe – Платформа за подпомагане на доброволчеството;
  • Saycle – платформа за проследяване на потребителски онлайн интеракции и маркетингова автоматизация;
  • Driveness – приложениеза шофьори, обединяващо цялостна информация за маршрут, бензиностанции, ремонти, трафик и други, свързани с транспорта.

Като най-добри бяха оценени проектите на Newmark, Tickey и големият победител – Sea Harmony.

DSC_1035

Проектите получиха награди от SuperHosting.bg, Webest.eu, Eleven, StartupBootcamp Barcelona, сп. Мениджър и менторство от Жустин Томс.

Свързани публикации