Милена Куманова, Нестле България: „Има какво да дадем на младите хора като развитие“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Милена Куманова от Нестле България – компанията, която е генерален спонсор на събитието в последните 14 години. Още в началото на разговора ни, г-жа Куманова заяви, че една от причините за това дългогодишно партньорство е, в богатия опит на Нестле в борбата с младежката безработица. Тя напомни, че компанията организира от 19 години младежки стажантски програми. Целта, разбира се е, младите хора да получат опит в реална работна среда и да открият своето призвание. Партньорството с JobTiger идва точно в синхрон с тези усилия, подчерта г-жа Куманова.Тя разказа и за инициативата на Нестле – „Нестле се нуждае от младите хора“, която прерасна през 2014 г. в по-мащабно усилие, наречено „Алианс за младежта“ (където участва и JobTiger).

Г-жа Милена Куманова разказа и за богатата гама от отворени стажантски позиции, предлагани от Нестле България. Те се простират в спектъра от производство, през продажба и логистика, до администрация. Събеседничката ни сподели, че самата тя е пример за човек, който е минал през позиции в областта на маркетинга, продажбите и към момента, в „Човешки ресурси“.

Чуйте какво още разказа г-жа Куманова в рамките на нашия разговор.

Публикации от серията