Млади предприемачи ще се срещнат със световни лидери на конференция в Тампере

Ако искате да обмените идеи за бизнес и търсите достъп и контакт до влиятелни хора от цял свят, може да се включите в Световната конференция на младите предприемачи в град Тампере, Финландия. Тя е организирана от независимата международна организация „Световна мрежа на младите лидери и предприемачи“ и ще се проведе между 13 и 15 септември 2012 г. На форума тази година 50 избрани лидери и предприемачи ще представят новаторските си идеи и предприемаческите си инициативи пред 500 младежи и ще ги запознаят със своите тайни на успеха, бизнес визия и конкретни техники за професионален растеж.

Главните теми на форума тази година ще са свързани с лидерския растеж и предприемаческата визия, които участниците във форума ще представят и коментират, заедно с конкретни  стратегии, методи и идеи за по-осъзнат и успешен живот. Специални гости-лидери, които ще споделят своите визия и опит с участниците ще бъдат Луис Алберто Лакале – бивш президент на република Уругвай, Дидие Боротра – глобален лидер, сенатор и кмет на Биариц във Франция, Робърт Грийни – три пъти обявяван за най-добър автор от New York Times, Гюнтер Готлийб – визионер в областта на креативността, лидерството и личностните метаморфози, Упендра Махато – най-богатият бизнесмен в Непал, Уим Кок – бивш премиер на Холандия.

Министерствата на образованието във всяка страна ще номинират до четири кандидата според това дали са обещаващи лидери с предприемачески потенциал, дали са активни в различни бизнес инициативи и прилагането на лидерски практики и дали имат висше образование. Могат да се подават индивидуално документи и директно до организаторите. От всяка страна те ще изберат по един обещаващ предприемач и един обещаващ млад лидер, които ще се включат в дискусиите и дебатите, ще изнесат презентации за своята дейност и ще подготвят доклад заедно с план за действие, които да допринесат за развитието на своите страни.

За да кандидатствате за участие във форума е необходимо да сте на възраст между 16 и 30 години. На одобрените кандидати ще бъдат покрити пътни разходи и разходи за настаняване.

Краен срок за подаване на документите е 1 юни 2012 г. Повече подробности за конференцията, регистрацията, избора на млади лидери и предприемачи, както и за финансовата помощ, можете да намерите тук.

В клипа можете да се запознаете с работата на един от лекторите на форума – Робърт Грийни.

Свързани публикации