„Моята банка на бъдещето” 3.0 приключи след оспорвана надпревара

Вчера, 2 декември 2014 г., се състоя финалът на тазгодишната инициатива „Моята банка на бъдещето 3.0“. Иновативната програма е съвместен проект на УниКредит Булбанк и онлайн платформата за студентски клубове по интереси www.kosher.bg.

В надпреварата се включиха 24 участника, разпределени в 5 отбора. Те разработиха свои проекти в следните области:

  • Корпоративна социална отговорност – проект „ЗА“ следващите 50 години“
  • Бизнес клиенти – проект „Разработване на идея за предлагане на нефинансова услуга на клиенти, с цел създаване на среда за бизнес“
  • Алтернативни канали – проект „Банкиране в социалните мрежи“
  • Технологични и бизнес иновации – проект „UniCredit App Challenge“
  • Банкиране на дребно и информационни технологии – проект „Създател на банкови продукти“

Участниците в третото издание на инициативата се отличиха с иновативност и изключително добри аналитични и презентационни умения. По време на вчерашното събитие те представиха различни продукти и услуги, които банката може да имплементира в портфолиото си. Сред тях бяха система за онлайн обслужване на бизнес клиенти, мобилно приложение, повишаващо финансовата култура на хората чрез видео уроци, различни социално ориентирани активности по градовете и много други.

Като най – иновативен и приложим се отличи проектът на отбор UniCredit World. Екипът работи по направлението „Алтернативни канали – проект „Банкиране в социалните мрежи“. Проектът, които представиха бе онлайн игра в социалните мрежи, която да образова потребителите за услугите на банката. Целта й е да се опознаят в игрова обстановка банковите услуги и да се съкрати разстоянието между потребителя и банката.

Очаквайте още актуална информация как протече финалът на  „Моята банка на бъдещето 3.0“ на Facebook страницата нa Кошер и корпоративния блог на УниКредит Булбанк.

Публикации от серията