МТСП стартира конкурс за любителско видео

Източник: http://www.mlsp.government.bg/

Източник: http://www.mlsp.government.bg/

От днес стартира конкурсът за любителско видео „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Министерството на труда и социалната политика. Целта на кампанията е личният пример и мотивация на младите хора, които виждат смисъл от това да се учи и работи, да „запалят“ желанието за реализация в демотивираните младежи у нас.

Проблемът с демотивираните млади хора, както в България, така и в цяла Европа е изключително голям. По данни на НСИ обезкуражените младежи между 15 и 24 години, които нито искат да учат, нито да работят, са 33 000 младежи.

Кампанията стартира в социалната мрежа Facebook с конкурс за любителско видео. Всички младежи над 15 години, които искат да се включат, могат да направят това, като заснемат любителско видео, в което разказват за смисъла от това да се развиваш – да учиш и/или да работиш. Клиповете трябва да не са по-дълги от 90 секунди. За най-харесваните клипове в социалната мрежа, както и за най-добрите три, според журито на конкурса, ще има парични награди. Повече информация за кампанията можете да намерите на страницата в социалната мрежа „Посоката избираш ти“. Журито, което ще оценява клиповете е в състав Александра Жекова, сноубордист, световен шампион и олимпийски финалист, Александър Деянов – SkilleR, световен шампион по бийтбокс, Захари Карабашлиев, белетрист и драматург, Михаил Христов, параолимпиец и световен шампион на скок на дължина и Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Крайният срок за участие в конкурса е до 24:00 часа на 7 юни 2015 г.

Стъпките за участие може да намерите на Фейсбук профила на Конкурса https://www.facebook.com/ophrd.government.bg (#посоката) .

Повече информация за инициативата:
http://ophrd.government.bg/view_doc.php/7019

Свързани публикации