Музиката обединява финалистите в седмата седмица на „Човекът, който ме вдъхновява“

 

 

 

Композитор и диригент, танцьор и хореограф и вокален педагог са новите финалисти в „Човекът, който ме вдъхновява“. Кои са те? Вижте как ги представиха хората, които ги номинираха.

Георги Андреев

„Композитор, диригент на „Филип Кутев“, виртуозен инструменталист. Изключителен талант и непресъхващ извор в музиката. С богатото си творчество,с многобройните концерти из света ние с гордост можем да го наречем „Българският композитор на нашето време“. Умелото му съчетаване на симфонична музика с традиционната българска музика го нарежда сред класиците в света. Ето някои от творбите му: музика към спектаклите „Два свята“,“Легендата“,“Диви ягоди“,“Кръстопът“; творбата „Прабългари“ за съчетание с топка на момичетата от художествената ни гимнстика; Ораторията“Меланхолична красота“, която с успех беше приета на три поредни премиери на територията на САЩ, както и още много други творби. Един блестящ пример за вдъхновение!

Предложил: Веселина Колева

 

Милен Данков

„Милен Данков е сред хората, които виждаме по телевизията, но не знаем много за тях. Милен е танцьор, хореограф и вдъхновител на много млади и креативни хора да се занимават с танци и с изкуство. Вдъхновението, което Милен дава на съвременното танцово изкуство, е и надежда, че културата може да има нови измерения и има своето място в България. Същевременно Милен е изключително позитивен и добър човек!

Обучаван от професионалните танцьори на руския балет „Тодес”, през 2003 година става основен хореограф на балет „Сатен”. По-късно нашумява покрай участието си в някои от най-добрите ТВ формати: води отбор с Камен Воденичаров и Даниела Янков във „VIP Dance”, а по-късно името му е едно от най-споменаваните в „X Factor”, където е главен хореограф. Участва и в клипове на някои от най-известните поп звезди в страната (Мария Илиева, Графа, Невена Цонева, Нора и др.)Преподавател е в Dance Zone & Millennium Dance Zone от 2005 година.“

Предложил: Робин Илиев

 

Теодора Габровска

„Теодора Габровска, вокален педагог към „Младежка хорова капела при Национално музикално училище“,  пет години мой вокален педагог, по време на периода, в който преподаваше като хоноруван асистент в Музикалната Академия. Остроумна, проницателна, със сърце и умение да намери винаги правилния инструмент, с който да отключи както гласа, така и разума. Провокира те да анализираш и осъзнаваш това,което вършиш, за да можеш после да си господар на себе си и да владееш инструмента си.
Но това не е всичко! Забележете! Поет под прикритие-прекрасни, мъдри рими излизащи изпод перото й, скътани в нейните тетрадки. Кога ли ще се насладим и ние на тях?
Обичаме я ние, нейните ученици и й благодарим за всеотдайността.“
Предложил: Силвия Методиева

 

Тази седмица имаме и почетен финалист – семейството Игор Сеймянович и неговата съпруга – Деси Сеймянович. Това са млади хора, които се подкрепят силно и ни вдъхновиха – със силата, куража и упоритата борба срещу болестта на Игор. Според правилата в „Човекът, който ме вдъхновява“ могат да участват само хора с българско гражданство, но семейството, което живее и води своята битка в България, е пример за силата и вярата в съвременното ни общество. Поздравяваме ги и ги подкрепяме в каузата!

 

Игор Сеймянович

„Игор Сеймянович води борба с рака на мозъка от 2.5 години. Вдъхновява ме със силата, позитивизма и непримиримостта си. В периода на мозъчните операции влизаше в операционната с широка усмивка , в реанимацията ме посрещаше със същата. Когато и да го попита човек как се чувства , отговора е винаги един и същ – Гордо и жизнерадостно „добре съм си „. Гледайки репортаж по телевизията за поредната жертва на рака – негова реплика е „аз съм ОНКОЗДРАВ“ . След две години ремисия, рака се върна при Игор но той му се опълчи, каза и го повярва „Аз съм по-силен от рака“ . За Игор борбата продължава .. а аз ще продължа да му се възхищавам … Мише вдъхновяваш ме всеки ден … обичам те !“

Предложил: Деси Сеймянович

Публикации от серията