На 09.01. SOHO закрива изложбата „Lights and Shadows“ на Иван Шопов, със специалното участие на Теодосий Спасов

В края на изминалата година SOHO представи изложбата на Иван Шопов „Lights & Shadows“. Тя е своеобразно продължение на арт проекта със същото име, издаден под формата на арт каталог преди 3 години. Oсвен типичните графики, с които е познат из цял свят, изложбата съдържа и най-новите му акварелни платна. На откриването Иван ни зарадва и с другия силно изразен в творчеството му аспект от таланта си. С Mytrip, Smallman и MrSmiff импровизираха изключително дълбока амбиънт музика. Паралелно, в подземието на зелената къща, като в една друга реалност, посетителите имаха възможност сами да творят музика чрез движението на сенките си. Taзи интерактивна музикална инсталация е съвместен проект на Иван и Албена Баева. 

soho_ivan_shopov_closing_cover

За тези, които все още не са посетили изложбата, заповядайте в петък 9 януари от 19ч., за да се гмурнете в свeтовете на Иван, преди да бъдe свален от стените на софийското арт ко-уъркинг пространство. 

A за тези, които вече са идвали, заповядайте отново, понеже домакините са се погрижили преживяването да е уникално. Специален гост на закриването e Теодосий Спасов, наречен кавалджията на света. Заедно с Иван ще представят някои от най-новите им изпълнения от съвместния проект БALKANSKY.

И тъй като изкуството на Иван си е като у дома си в зелената къща, изложбата ще остане допълнителна седмица, а на 14 януари, авторът за втори път ще ни покаже как се използва техниката от неговите илюстрации и графични творби в работилница за рисуване с туш и перо (19ч. на 3ет.).

SOHO e арт коуъркинг пространство в центъра на София с ежемесечнa програма от културни и професионални събития (със свободен вход), такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Публикации от серията