Над 1200 ученици се включиха в образователна програма Trends of Tomorrow

Експертите от образователната програма на Samsung Electronics – Trends of Tomorrow успешно завършиха обиколката си в страната.. Специалистите от Samsung и JobTiger посетиха 5 града в България – Враца, Плевен, Севлиево, Стара Загора и Русе. В тези градове мобилният екип на програмата се срещна с над 1200 ученици, които получиха специална консултация за успешен старт на бъдещата си кариерата. В рамките на един учебен час младежите научиха как да търсят работа, как да създадат перфектно CV, както и каква е ролята на дигиталните умения в професионалната реализация.

В рамките на образователната кампания на Samsung Electronics тийнейджърите попълниха и въпросник. От него стана ясно, че 92% от учениците използват интернет всеки ден, но едва 16% имат професионално CV. Най-често учениците влизат във Facebook и YouTube и само 1,5% са запознати с професионалната мрежа LinkedIn. Едва 27%, от учениците, взели участие в Trends of Tomorrow, са тренирали своите умения за явяване на интервю до момента, а 51% все още колебаят за избора на професия.

„За нас тези резултати показват, че учениците трябва да бъдат информирани как да използват дигиталните технологии, за да учат и да бъдат още по-успешни утре, когато излязат на пазара на труда. Samsung Electronics цели да помага на тийнейджърите и сме сигурни, че урокът за дигитализирането на професиите и кариерите на бъдещето ще е от голяма полза за учениците, които се включиха в Trends of Tomorrow”, каза Кристина Щерева ПР мениджър на Samsung Electronics България.

Нели Малакова, Senior Recruiter, JobTiger

Финалът на образователната програма беше по време на първото събитие за тийнейджъри „Аз ученикът”. То се проведе на 15.06.2013 в зала 2 на НДК и цели да вдъхнови младежите да следват мечтите си. В събитието с презентации се включиха Нели Малакова специалист по човешки ресурси от JobTiger и Никола Димов един от победителите в Trends of Tomorrow 2012. Нели Малакова разказа за мечтите и пътят към тях, а Никола разкри историята за своето заминаване за конференция на НАСА и как Trends of Tomorrow 2012 му помага да стигне до там.

Никола Димов, един от победителите в Trends of Tomorrow 2012.

За да подпомогне успешната реализация на учениците, образователната програма на Samsung тази година продължава online. Тийнейджърите вече могат да участват във Facebook приложение на страницата на Trends of Tomorrow във Facebook на www.facebook.com/SamsungTrendsBG, в което да спечелят ECDL сертификат. Европейският сертификат за компютърни умения е международно призната диплома. С нея програмата цели да помогне на младежите и да подобри дигиталните им умения. Учениците могат да подобрят своите компютърни умения на: www.facebook.com/SamsungTrendsBG

Публикации от серията