Над 70 компании ще се включат в „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO

itcd

Откриването на подходяща и перспективна работа е истинско предизвикателство пред младите хора днес. Пазарът на труда е в противоречиво положение. От една страна, има глад за млади и добре подготвени кадри, а от друга, завършващите университета са изправени пред трудността да привлекат вниманието върху себе си и да се докажат на интервю за работа. Истинска подкрепа за тези младежи представляват кариерните форуми и в частност, „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и ВРО. Това е единственият специализиран кариерен форум, представящ компании, опериращи в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing. През годините той се утвърди като отлично място за среща на млади експерти и световно признати работодатели от България и света.

Изложението винаги е било добре посетено – както от компаниите, така и от младите хора. Тази тенденция се запазва през годините и е ясен белег, че трите сектора са във възход. Почти всички места за изложители вече са изчерпани – 74 фирми до момента са заявили участие тази година в София и 20 в Пловдив, където кариерното събитие ще се проведе за първи път.

Напливът на компании е лесно обясним. Броят на работодателите, опериращи в горните три сегмента, трайно нараства, а нуждата им от свежи попълнения на екипите е напълно разбираема. По време на изложението те имат чудесната възможност в рамките на един ден да срещнат стотици ангажирани и високо мотивирани експерти, да поговорят с тях, да подберат хора за вакантните си позиции. Освен това, участието в такива събития е и добра employer branding възможност за тях – те могат да демонстрират корпоративните си ценности, свободните си позиции, корпоративната си социална отговорност, както и допълнителните придобивки, предлагани на служителите.

Посетителите са също мотивирани – само за един ден те се запознават с предложенията на 80 фирми и придобиват представа за ситуацията на пазара на труда. Това безспорно е добра възможност да открият подходящи позиции, отговарящи на техните мечти, надежди и предпочитания.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO на 13 октомври, от 10 до 18 ч. в София – в залите на традиционния ни организационен партньор Интерпред СТЦ, и на 14 октомври, от 10 до 16 ч. в Пловдив, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на PFSweb. Участието за посетители е както винаги безплатно.

 

Свързани публикации