Национални дни на кариерата: Христо Захариев, Мобилтел

Христо Захариев завършва бизнес администрация и маркетинг, реклама и PR в факултета на Шефилд в Солун. Когато вижда какво причинява на дългогодишни специалисти кризата в Гърция, започва собствено проучване на компании в България. Кандидатства за позиции „бизнес анализ“ и „маркетинг“ в стажантската програма на Мобилтел. „Избрах бизнес анализ, дойдох да видя как е и разбрах, че това е работата, която търся – не работа на чиновник, а работа, която да е динамична и мога всеки ден да я работя с доза желание и мотивация“, сподели Христо.

Критерият му за един добър работодател е да плаща заплатите на служителите навреме. Други неща, които според него те правят лоялен и ти създават емоционална връзка с работодателя, са социални облаги за служителите, вътрешни инициативи – тимбилдинги. „Докато бях на работа в Мобилтел имах предложения за други работни места, но ги отказах, защото компанията ми е предоставила професионална връзка с нея, в която аз й давам нещо, тя ми дава нещо, и двата отбора сме професионалисти“.

На младите хора Христо препоръчва „да се хващат на възможно най-много стажове докато са студенти и след това да си поставят цели и приоритети какво търсят – не само като работа, но и какво очакват от работодателя като условия на работа. „Когато филтрират, няма да пускат CV-та до безброй компании. А когато получат оферта за работа, шансът да работят това, което искат, ще е много по-голям“.

Публикации от серията