Национални дни на кариерата: Малина Андонова, VIVACOM

Малина Андонова е мениджър „Човешки ресурси“ в телекомуникационната компания VIVACOM. Започва като стажант през 2007, остава на постоянен договор и в следващите четири години преминава през позициите специалист и старши специалист „Човешки ресурси“.

Научава за стажантската програма от позната, а сега наблюдава програмата от другата страна и помага за надграждането й. „С всяка следваща година искаме да включваме повече активности, за да развиваме умения не само в сферата, в която са се ориентирали стажантите, но и т.нар. soft умения. През последните две години въведохме обучение за презентационни умения“.

Тази година стажантите ще са 82 и ще могат да практикуват в основните функционални направления в зависимост от интересите им – търговска дирекция, продукти и услуги, маркетинг, PR, финанси, информационни технологии, правен отдел и др. Около 25% от стажантите остават на работа.

Кое е определящо, за да получи един стажант договор за постоянно място? От една страна е важна оценката на ментора за това как се е справил през трите месеца.  Други важни фактори са силна мотивация да продължи да се развива в сферата, която е избрал, както и да идентифицира компанията като място за бъдещата си кариера. Иновативността, вдъхновението и амбицията са ключови, за да припознаят сред стажантите бъдещите си служители.

VIVACOM участва в Национални дни на кариерата 2012.

Публикации от серията