Национални дни на кариерата: Манол Вълчев, SAP Labs България

Манол Вълчев завършва Природо-математическата гимназия в Смолян и „Софтуерно инженерство“ във Факултета по математика и информатика в Софийския университет, а в момента следва „Мобилни технологии“ пак там. За стажантската програма на SAP Labs България научава на Дни на кариерата във факултета, кандидатства чрез сайта и започва. Шест месеца по-късно получава предложение за постоянна позиция.

В SAP Labs България се разработва бизнес софтуер за големи корпорации. Развитието в компанията е в три направления – управление на хора, управление на проекти и експертиза. Във всяко едно от тях има стъпала за изкачване и голям избор на развитие, включително чрез сменяне на локациите, в които SAP оперира.

„Най-важното е човек да мисли,  да разсъждава логически и да не се притеснява от това, което е пред него“, твърди Манол. „Трябва да имаш опит в някой програмен език, конкретно с Java, и след това ако имаш цел, която искаш да постигнеш, ще я постигнеш“.

„Добрият работодател трябва да умее да се грижи за своите служители – да инвестира в тяхното развитие и да бъде коректен към тях, тъй като те са двигателят на компанията. Трябва да създава спокойна обстановка, за да може всеки служител да се чувства пълноценен член на компанията“.

Пълното интервю можете да чуете във видеото.

SAP Labs България участват в Национални дни на кариерата 2012.

Публикации от серията