„Национални дни на кариерата“ в Бургас се проведоха за десета поредна година

„Национални дни на кариерата“ в Бургас се проведоха за десета поредна година

Стотици млади хора посетиха тазгодишното издание на „Национални дни на кариерата – Добра  Кариера, Добър Живот“ в Бургас, което се проведе по-рано днес в Бургаски свободен университет. Събитието се случи за десети път в града, в партньорство с Бургаски свободен университет и с генерален спонсор Нестле България. Изложителите тази година бяха 20 – основно големи компании, представители на различни сектори – финанси, електроника, химическа индустрия, телекомуникации, хранителна промишленост, ИТ, аутсорсинг, обслужване на клиенти и др. Специален акцент на бургаското събитие, в унисон със спецификата на региона, бе присъствието на няколко важни компании от туристическия и хотелиерски бранш.

Pроф. дпн Галя Христозова - ректор на Бургаски свободен университет.

Pроф. дпн Галя Христозова - ректор на Бургаски свободен университет.

„Вече 10 г. Бургаски свободен университет, JobTiger и техните партньори предлагат на студентите възможности за намиране на работа и това е нещо добро – един шанс за всички млади хора да срещнат своите работодатели, разбира се и за работодателите да срещнат своите добри работници и да им дадат шанс и перспектива за развитие“ – заяви г-жа Йорданка Ананиева, зам-кмет на Бургас по време на откриването на форума.

„Като университетски преподавател съм се убедила, че възможността на студентите да отидат в реална работна среда и да сверят часовниците си, да покажат своите знания и да видят къде още трябва да наваксат, е изключително важна. Затова за мен този форум, предполагам и за вас, е важен“ – добави проф. д-р Севдалина Турманова, зам. областен управител, област Бургас.

IMG_9109

Светлозар Петров, управител на JobTiger oт своя страна благодари на партньорите на компанията, че събитието е станало възможно за поредна година, и отбеляза качеството на селекцията от работодатели тази година: „Много сериозно присъствие, много сериозни фирми, мисля, че ще дадем много добри шансове на студентите от Бургас.“

Поздравителна реч отправи и ректорът на Бургаски свободен университет – проф. дпн Галя Христозова.

„Национални дни на кариерата“ ежегодно дава шанс на хиляди млади хора в много университетски градове на България да открият различни кариерни възможности, срещайки ги с водещи работодатели, опериращи на българския пазар. Статистиката на JobTiger показва, че за последните 17 г. над 40 000 души успешно са намерили своите работа или стаж по време на форума.

„Национални дни на кариерата“ 2018 приближава финала си,  но преди това остава да се случи събитието в Пловдив, което е второто по големина като брой участващи работодатели тази година. Посетилите Конгресния център на Международен панаир – Пловдив (тази сряда, 4 април, между 10 и 16 ч.) ще имат възможността да се срещнат с цели 54 компании (пълен списък на участниците тук), предлагащи кариерни възможности в много разнообразни сектори и професионални направления. Повече подробности на: http://national.careerdays.bg

IMG_9154

Свързани публикации