„Национални дни на кариерата“ в Пловдив срещнаха 55 работодатели с 1100 потенциални таланти

„Национални дни на кариерата“ в Пловдив срещнаха 55 работодатели с 1100 потенциални таланти

Петнадесетото пловдивско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се проведе на 4 април в Конгресния център на Международен панаир – Пловдив. Тази година в града се включиха 55 компании – водещи работодатели във Пловдив и страната, които посрещнаха 1100 посетители.

Събитието бе открито от Светлозар Петров, – управител на JobTiger, Мария Христова – Швец – Мениджър „Проекти“, Нестле България и доц. д-р Иван Соколов – директор на Международен панаир – Пловдив.

„Искам да благодаря на всички компании, които са тук. Наистина, всички ние имаме проблем, че не ни достигат млади, инициативни, високообразовани хора и затова сме тук – за да се срещнем с тях. Въпреки всичко благодаря за доверието и за шанса, който ще дадете на младите хора. По този начин осмисляте и това, което ние в JobTiger правим“ – обърна се към събралите се за откриването Светлозар Петров, управител на JobTiger.

_DSC_3525

„От името на Нестле България и от свое име бих искала да изкажа благодарност на JobTiger за това, че през тези 15 г. e страхотен партньор и невероятен приятел. 15 г са доста дълъг период от време и се изграждат невероятни взаимоотношения. За нас подкрепата на този форум е изключително важна, защото е в синхрон с подкрепата, която оказваме на младите хора по принцип“ – каза на свой ред Мария Христова – Швец , Мениджър „Проекти“ в Нестле България. Компанията от 15 години е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата“ на национално ниво.

_DSC_3580

Събитието в Пловдив бе второто най-голямо от обиколката на работодателите из страната тази година от гледна точка на броя на участващи фирми, отстъпвайки единствено на провеждащото се в два дни изложение в София. Високият интерес се дължи, разбира се, не само на факта, че става въпрос за втория по големина български град, но и заради индустриалния бум в последните години, на който ставаме свидетели в този изключително важен за България регион. Тази тенденция намери своето отражение и на форума, където бяха представени доста производствени компании, търсещи свежи таланти за своите развиващи се продукти и пазари. На пловдивското събитие обаче имаше предложения за почти всички търсещи работа или стаж, защото отново изложители бяха и фирми от редица други сектори – ИТ, аутсорсинг и обслужване на клиенти, финансови институции, търговия и т.н.

_DSC_3664

Очаквайте видеоинтервютата с компании-участници в пловдивското събитие в следващите седмици на JobTiger.tv.

„Национални дни на кариерата“ се провеждат за 17-и път в България. Организатор е JobTiger, а генерален спонсор Нестле България.

Свързани публикации