„Национални дни на кариерата“ в Пловдив срещнаха 57 работодатели с 1300 потенциални техни служители

„Национални дни на кариерата“ в Пловдив срещнаха 57 работодатели с 1300 потенциални техни служители

Шестнадесетото пловдивско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се проведе на 8 април в Конгресния център на Международен панаир – Пловдив. Тази година в града се включиха 57 компании – водещи работодатели във Пловдив и страната, които посрещнаха 1300 посетители.

Събитието бе открито от Светлозар Петров – управител на JobTiger и Димка Ненова-Згурова – мениджър „Обучения и развитие“ в Нестле България.

Кариерният форум събра под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините 45 000 търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция. Чрез събитията в академичните градове работодателите се свързват с местната общност и се запознават със следващото поколение качествени служители. Водещи български и мултинационални компании се възползват да проучат различни български области за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем.

На пловдивското събитие имаше предложения за почти всички търсещи работа или стаж, защото отново изложители бяха фирми от редица сектори – ИТ, аутсорсинг и обслужване на клиенти, финансови институции, търговия и т.н. Събитието в Пловдив бе второто най-голямо от обиколката на работодателите из страната тази година от гледна точка на броя на участващи фирми, отстъпвайки единствено на провеждащото се в два дни изложение в София. Високият интерес се дължи, разбира се, не само на факта, че става въпрос за втория по големина български град, но и заради индустриалния бум в последните години, на който ставаме свидетели в този изключително важен за България регион. Тази тенденция намери своето отражение и на форума, където бяха представени доста производствени компании, търсещи свежи таланти за своите развиващи се продукти и пазари.

„Национални дни на кариерата“ се провеждат за 18-и път в България. Организатор е JobTiger, а генерален спонсор  и дългогодишен партньор е Нестле България.

Свързани публикации