Национални дни на кариерата 2013 – Варна и Велико Търново приключиха, очаквайте ни в Русе и Свищов

На 18 март (понеделник) се състоя варненското издание на „Национални дни на кариерата 2013“, а вчера – 20 март – форумът беше във Велико Търново.

Във варненското издание се записаха 35 компании от цялата страна, както и представители на кариерните центрове на университети в града. Въпреки кризата и политическите размирици в морската столица над 2000 души посетиха кариерния Форум, за да открият своите нови работни и стажантски места. Зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” днес стояха хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.

И тази година сред основните проблеми в реализацията на младите хора в региона бяха липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, в рамките на който те имат възможност да се запознаят с подходящи стажантски програми. Това е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната. Мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация без за това да им е необходим предходен трудов стаж.

снимка: ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий"

снимка: ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“

снимка: ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“

снимка: ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“

17 бяха компаниите във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – представители на банкови и финансови институции, фирми, които работят в областта на компютърните и информационни технологии, и компании, които имат нужда от езикови специалисти.

Предстоят изданията на „Национални дни на кариерата“ в Русе (25 март) и Свищов (27 март), Пловдив (01 април) и Бургас (03 април).

Входът за всички посетители е СВОБОДЕН, а в Свищов и Пловдив се предвижда и семинарна програма, в рамките на която, посетителите ще получат ценни съвети за  своята кариера, допълнителна информация за фирмите-изложители или ще научат за тенденциите в областта на избраната от тях професия.

За допълнителна информация и записвания за семинарите, посетете careerdays.bg.

 

Публикации от серията