Национални дни на кариерата: VMware

Представяме ви ново видео от поредицата, в която бивши стажанти – сега служители – разказват за стажантските програми в компаниите, които участват на Национални дни на кариерата 2012.

Васил е софтуерен инженер във VMware – корпорация, базирана в Пало Алто в Калифорния, която се занимава с виртуализация и облачни технологии.  „Виртуализацията позволява на компаниите да съкращават разходи за хардуерно оборудване и да повишават енергийната си ефективност чрез консолидиране на сървъри. А облачните технологии са рентабилен начин за използване на IT ресурси като услуга, т.е. това е начин да се осигури надеждност на виртуалната инфраструктура“.

За стажантската програма Васил научава от представяне на компанията на Дните на кариерата във Факултета по математика и информатика в Софийския университет, където учи по това време. По време на стажа работи по потребителски интерфейс за управление на виртуална инфраструктура, а менторът му помага както да опознае колегите, така и да решава проблеми в хода на проекта.

„Най-важното, което получих, е страхотен опит, защото се занимавах с иновативни технологии и се запознах с опитни инженери. Видях как се случват процесите в голяма софтуерна компания“, споделя Васил.

„За да стане част от екипа на VMware, човек трябва да е усвоил добре основите на компютърните науки, да се интересува от технологии, да чете, да има желание да се развива и да учи нови неща, както и да знае добре английски език, защото комуникацията в компанията е основно на английски“.

Публикации от серията