Най-важното качество е гъвкавостта

На 27 октомври, в Пловдив, в Limacon – co-working space, се проведе първата по рода си професионална среща за разработчици Plovdiv IT Meetup – Liebherr Edition. Събитието постави началото на планирана поредица от подобни срещи, които ще започнат редовно да се провеждат в града под тепетата. Всички заинтересовани програмисти и разработчици, които желаят да научат какво се случва в областта на софтуерното програмиране в Пловдив и  да изпият по бира, са добре дошли на следващите прояви.

Темата на първото събитие беше „Embedded systems, или как да програмираш нещо, което можеш и да пипнеш с ръка“. Лекторите Хайнц Клем и Херберт Гернер от Либхер, Германия са професионалисти с повече от 25 години опит във вградените системи. Те представиха процеси в програмирането „от кухнята“ и показаха устройства, които се използват в хладилниците Либхер. Разпалената дискусия засегна open source в индустрията, облачните технологии и нови тенденции, като умните хладилници, които успяват да анализират съхраняваните продукти.

Успяхме да поговорим с лекторите след официалната част на събитието. Те разказаха за обсъжданите по времето на лекцията теми, за Internet of things, новите тенденции в embedded системите и възможностите пред младите програмисти, които искат да се занимават с подобна материя. Чуйте ги във видеото, ако проблематиката е интересна за вас.

Събитието бе организирано от JobTiger и Hackafe Plovdiv.

Свързани публикации