Най-желаните работодатели в световен мащаб

Разбира се, в толкова голям и разнообразен свят е много трудно да сме категорични кои са най-желаните работодатели. Ежегодното проучване на консултантската компания Universum обаче е сред тези, които претендират за изчерпателност и достоверност. Най-малкото защото проучването им включва 12-те водещи икономики: Австралия, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Италия, Канада, Китай, Русия, САЩ, Франция и Япония, и се провежда сред внушителните 240 000 студенти в областта на бизнеса и технологиите.

Класациите всъщност са две – съответно за предпочитанията на студентите, които учат в бизнес специалности, както и за тези, които учат в технологични. Водещите десет и в двете подреждания са познати и почти повтарят класирането от миналата година, но няма как да не ни направи впечатление присъствието в топ 10 и на двете подреждания на Microsoft, на Apple, както и най-вече на безапелационния победител и в двете подреждания Google.

global-ranking-top-10

„Класацията през 2015 г. потвърждава, че хората от сегашното поколение ще отидат да работят за компании, чиито истории те могат да разкажат, с чиито ценности да се обвържат, и от чиито бизнес могат да се учат. Студентите търсят платформи, които подпомагат собственото им представяне и развитие. И те ни казаха кои компании успяват да постигнат това“, казва Петер Ниландер, изпълнителен директор на Universum. Младежите от новото хилядолетие търсят цел и иновации, категорично посочва проучването, според консултантската компания.

Разгледайте и пълното класиране на първите 50 в двете подреждания, с тенденциите за промяна спрямо миналата година. Първо в бизнес областта:

AK-June-2015-universum-business-rankings

…а след това и сред технологичните компании:

AK-June-2015-universum-engineering-rankings

Свързани публикации