Нестле България: „Бизнесът трябва да подкрепи младите хора в кариерния им старт“

На 10 март стартира поредното ежегодно издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. В изложението ще участва и най-голямата компания за хранителни продукти у нас – Нестле България, която е генерален спонсор за дванадесета поредна година на форума. Биляна Георгиева-Воева, HR мениджър на Нестле България, сподели, че тази традиционна подкрепа превръща компанията в нещо повече от спонсор, а именно, партньор, който заедно с организатора JobTiger, създава една отлична кариерна възможност за младите хора у нас.

За над 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 18 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа – „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която, в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Само през първата година от инициативата 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г.

Компанията ще приема отново документи на кандидати за стаж, по време на кариерния форум. Ако желаете да се реализирате в позната международна корпорация с дългогодишни традиции, посетете щандовете на Нестле България на всички издания на изложението „Национални дни на кариерата“ в София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

Публикации от серията