Нестле на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър Живот“

На 15 и 16 март в НДК, София, за петнадесета поредна година, се проведе софийското издание на най-големия кариерен форум в България„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Традиционно събитието събра на едно място студенти и младежи, търсещи работа или стаж и топ работодатели от всички основни браншове у нас.

За тринадесета поредна година Нестле България е генерален спонсор и партньор на JobTiger в организацията на събитието. В разговора ни с Екатерина Мишева, Асистент „Човешки ресурси“ в Нестле, стана ясно, че интересът към компанията от страна на посетителите е много голям. Нестле бе ангажирана не само с щанда си, но и с познатата от последните години „CV Клиника“. Тази „услуга“ се предоставяше безплатно на посетителите, като целта ѝ беше да подпомогне младите хора при съставянето на CV, мотивационно писмо, LinkedIn профил и т.н.

Екатерина Мишева сподели също, че е изправена пред предизвикателството да търси нови инженерни кадри за завода на Нестле в София. Тя призна, че това не е лесна задача, но същевременно подчерта, че компанията е наистина отличен работодател – обучава новите си кадри, инвестира в тях, осигурява им добри условия на труд и различни социални придобивки. Тя посъветва младите хора да бъдат проактивни и сами да се свързват с работодателите, които харесват, да проучват компаниите предварително и да отделят повече време при подготовката за интервю за работа.

Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Публикации от серията