Nielsen България: „Даваме много възможности за своите служители, стига те да знаят как да се възползват от тях“

На 30 ноември 2017 г., в УНСС, се състоя осмото издание на единственото по рода си специализирано събитие  – „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. По време на изложението се представиха 85 компании и организации от споменатите сектори, със своите свободни работни и стажантски места, а посетителите бяха над 6000. Форумът се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

По време на събитието екипът на JobTiger.tv разговаря с различни изложители. Един от тях бе Nielsen България – компания, която се занимава с пазарни проучвания, част голямата глобална организация The Nielsen Company. На форума те представяха отворени позиции основно за отделите си за обслужване на клиенти и този за обработка на данни

Албена Маркова, HR Business Partner в българската компания, ни разказа, че един типичен ден в компанията протича интензивно, натоварено, защото работата е свързана със спазване на строги срокове. Тя посочи, че търсят хора, които са готови да инвестират в себе си, защото всички, които се назначават на работа в Nielsen България, се обучават поне 6 месеца. „Ние сме много отворена организация. Организация, която дава много възможности за своите служители, стига те да знаят как да се възползват от тях“ – обърна ни внимание експертът.

Албена Маркова също издаде и една специфична подробност за подбора в Nielsen пред камерата ни – че по време на интервю HR специалистите, освен че оценяват подготовката и уменията, определено отдават голяма тежест на това да са сигурни, че кандидатите наистина искат да работят в компанията и то точно на определената позиция, за която кандидатстват. Така си гарантират, че служителите ще харесват работата си и ще останат по-дългосрочно.

Вижте пълното интервю във видеото.

Свързани публикации