Образователна програма на Samsung помага в първите стъпки към мечтаната професия

В партньорство с JobTiger, Trends of Tomorrow ще достигне до още три български града и над 1000 ученика.

TOTОбразователната кампания на Samsung Electronics – Trends of Tomorrow продължава и тази есен в три български града.  След като за три години достигна до над 6000 ученици в София, Пловдив, Варна, Враца, Плевен, Севлиево, Стара Загора и Русе, специалистите по кариерно ориентиране тръгват отново на път. Представители на Samsung и JobTiger ще изнесат поредица от открити уроци, целящи да подготвят младежи от страната за успешно начало на кариерата. Trends of Tomorrow ще информира ученици от Перник, Благоевград и Бургас за тенденциите на пазара на труда и какви са стъпките, за да открият своя професионален път.  Интерактивна презентация ще предизвика младежите да търсят повече начини да учат и да се развиват извън училище. Основен акцент специалистите поставят върху дигиталните умения, които са така необходими във все по-технологичния свят, в който живеем.  

За един месец, мобилният екип на Trends of Tomorrow ще посети три града, 12 училища и над 1000 деца. В рамките на един учебен час, младежи от 15 до 19 годишна възраст, ще се срещнат със специалист по човешки ресурси от JobTiger, както и с представители от различни дивизии на Samsung Electronics.

 „Тази есен продължаваме успешната си обиколка из България, в която се срещаме с ученици между 15 и 19-годишна възраст, за да им дадем насоки в професионалния им път. Макар за някои от тях търсенето на работа да изглежда далеч, с Trends of Tomorrow се стремим да покажем, че кариерата дори след 10 години зависи от усилията ни днес. В Samsung инвестираме в бъдещето не само чрез иновации в технологиите, но и чрез последователни програми за развитие на младите хора и образованието.”, каза Кристина Щерева, ПР мениджър на Samsung Electronics, България.

”Втори чужд език, дигиталните умения, и допълнителни доброволчески или извънкласни инициативи са трите най-важни посоки, в които е добре учениците да търсят повече знания и да инвестират време, докато са още в училище. Това е времето за натрупване на ценен „капитал от знания и умения”, който по-късно ще се отплати за един по-бърз старт на кариерата.”, сподели още Нели Малакова, Старши консултант „Подбор“ в JobTiger.

Освен с урока, който подпомага кариерното им ориентиране, учениците от страната ще имат възможност да създадат онлайн CV във Facebook апликация, съобразено с Европейските стандарти.

Публикации от серията