Обявени са финалистите в деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012

Обявени са финалистите в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012. Творческото жури на конкурса номинира 10 от 60 авторски 3D проекта на бани, които участваха в тазгодишния конкурс. Номинираните се борят за отличия в две конкурсни категории – „Идеалната баня за моето семейство” и „Моята баня – това съм Аз!”. Избраните от журито проекти са публикувани на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com, където до 4 март 2013г. онлайн потребителите имат възможност да гласуват и да определят носителите на приза Ideal Standard Баня на публиката 2012.

Деветото издание на конкурса се провежда под надслов “В търсене на идеалната баня…” и привлече вниманието на участниците върху проектирането на уникални цялостни решения за баня, съобразени с потребностите, желанията и очакванията на конкретни хора. Участниците в конкурса се състезават с 3D проекти на бани в две нови категории от жилищен интериор – „Идеалната баня за моето семейство” (баня с размер до 15 кв.м. ) и „Моята баня  – това съм Аз!”  (баня с размер до 8 кв.м.). Авторите на номинираните проекти ще имат възможността да ги представят и защитят пред творческото жури на конкурса в началото на март 2013г., когато ще се проведат финалните събития на тазгодишния конкурс. Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”, ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите.

Онлайн потребителите също имат възможност да изберат своите фаворити като гласуват до 4 март 2013г. на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Получилите най-много гласове 3D проекти на бани в двете категории ще грабнат приза Ideal Standard Баня на публиката 2012, а авторите им ще бъдат наградени с пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013г. и допълнителни награди от организаторите. След приключване на конкурса, чрез томбола ще бъдат изтеглени 20 от участвалите в онлайн гласуването, които ще получат награди от Ideal Standard.

В конкурса Ideal Standard Баня на годината участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  Конкурсът е отворен за участие на студенти и млади професионалисти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства.

Финалистите в деветото издание на конкурса се оценяват от творческо жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на Ахим Пол от водещото дизайнерско студио Artefakt – партньор на Идеал Стандарт Интернешънъл в над 90 проекта за последните 10 години. Членове на журито са: арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Владислав Василев (DIBLA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”). Почетен член на журито е Лазар Лазаров – търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Официални медийни партньори на конкурса са: сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg.

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com.

 

Свързани публикации