Обявиха 1672 стажански позиции за студенти в държавната администрация

1672 са обявените стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в Държавната администрация за 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Предлагат се стажове в 42 професионални направления, като най-търсените от страна на администрацията с най-много стажантски позиции са Икономика (486), Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите. Могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса. Възможностите за кандидатстване обаче са ограничени по отношение на професионалното направление, в което се обучава студентът. Ако кандидатът се обучава в специалност от различно професионално направление от това, което се изисква за конкретната стажантска позиция, системата автоматично няма да го допусне. Всеки участник може да кандидатства за не повече от 5 стажантски позиции за летните стажове.

Стажовете ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2015 г. Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация, в раздел „Информация за програмата”.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 29 април 2015 г.

Свързани публикации