Остават 13 дни до Jam-a!

8 януари 2015 Спонсорирана публикация

Plovdiv Game Jam е част от световното събитие Global Game Jam и е отворен за всички, които се интересуват от игри – професионалисти, студенти, геймъри или просто хора с талант!

UntitledЦелта е да се създаде сплотено общество от разработчици и ентусиасти в сферата на компютърните игри, а събитието да се превърне в ежегодна среща за гейм индустрията в България.

След успеха на първото издание, подготовката на Plovdiv Game Jam 2015 тече с пълна сила и вече има над 50 регистрирани. Този път, освен миналогодишните градове София и Пловдив, към Global Game Jam се присъединява и Бургас. Там събитието се организира от Бургас лаб и ще се проведе в Културен център „Морско Казино“, зала “Георги Баев”.

PGJ 2015 ще е по-голям, с по-разнообразна програма и на много интересно място – затова, запазете последния уикенд от януари и заповядайте на годишния Global Game Jam в Пловдив.

Домакин на събитието тази година ще е арт пространството Инкубатор в сърцето на Пловдив, където обстановката предразполага към креативно мислене и нови идеи.

Спонсорите GameloftUbisoft, Haemimont games и Novarto очакват с нетърпение да се срещнат с млади и талантливи хора и да усетят отново творческия дух на събитието.

За организацията на джама помагат Plovdiv2019, Tri-soft, Hackafe Plovdiv, Viscomp и Ivent games, а наградата е осигурена от фестивала за инди игри A-maze, Берлин.

В петък организаторите са подготвили разнообразни лекции и уъркшопи от много и интересни лектори, работещи в гейм индустрията в България и не само. Събота и неделя са дни за работа върху прототипите на игрите, а в неделя следобед участниците ще представят създадените игри, като публиката ще гласува за най-добър прототип.

Голямата новина за Plovdiv Game Jam 2015 за всички които се интересуват, играят или са луди по настолни игри – ще има трак за настолни игри (Board Game Track). От организаторите ножици, хартия, лепило, бои, зарчета и други материали, а от вас въображение и майсторлък. Така че, ако искате да опитате – поканете приятели и елате да играете и създавате настолни игри.

Регистрацията <http://www.plovdivgamejam.org/2015/wordpress/?event=registration> е отворена за всички желаещи да присъстват, а програмата и подробности около джама можете да следите на страницата на събитието, както и във
Фейсбук, Гугъл+ и Туитър.

Свързани публикации