Отговорна фирма – отговорни служители

Фондация „Помощ за благотворителността в България” организира за четвърти път годишната конференция „Отговорна фирма – отговорни служители”. Тя ще се проведе на 4 и 5 април в хотел „Шератон” в София. Представители на PR и HR отделите на водещи компании в България ще разкажат за ангажирането на служителите в обществени каузи и как програмите за корпоративна социална отговорност се отразяват на фирмения дух и имидж.

На двудневния форум ще се обсъждат разнообразни теми, свързани с общественополезните проекти.  В панела Да спечелиш приятел за каузата си” ще бъдат представени предимствата да търсиш потенциални съмишленици на работното им място и за планирането на доброволчески дейности за служители. Сред темите на форума е и „Какво получаваме, когато даваме?” – интерактивен разговор с участниците за компаниите, които ангажират служителите си в общественополезни каузи – какви са директните и индиректните ползи за бизнеса, краткосрочните и дългосрочните ефекти върху организацията, предизвикателствата за мотивацията на служителите и измерването на постигнатите резултати.

На втория ден от форума ще се проведе дискусия за взаимодействието между правителството, сдруженията и бизнеса в посока по-ефективно ангажиране на служителите в социално-отговорни програми.  В нея ще се включат Министерство на труда и социалната политика, представители на Британското и Американското посолство и представители местния бизнес.

Специални гости на конференцията ще бъдат политикът Соломон Паси и предприемачът Сашо Дончев, а сред лекторите са  Станимира Георгиева – ръководител „Човешки ресурси“ в Уникредит консюмър файнанс в Румъния,
психологът  Пламен Димитров,  PR специалистът Радина Ралчева от Go Green Communications,  Мануела Тотева, мениджър „Комуникации” в Аурубис България и други. Конференцията е със свободен достъп след предварителна регистрация на сайта на събитието.

Публикации от серията