Отворен е конкурсът „Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа“ 2015 г.

Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“, която организира традиционния конкурс „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“, обяви старта на шестото му издание. Това съобщи Главна инспекция по труда.  Крайният срок за получаване на документи за участие е 29 януари, 17 ч. Предприятията – победители за 2015 г. ще бъдат обявени през февруари 2016 г.

Основната цел на наградите на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“  е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната, като същевременно с това се насърчат и дейностите, свързани с превенцията и контрола на рисковете на работното място, чрез активното участие на всички заинтересовани страни. Конкурсът по традиция се подкрепя от Главна инспекция по труда, която стои зад всяка инициатива за популяризиране на инвестициите в безопасни и здравословни условия на труд и ползата от тях.

Повече подробности за начина и условията за участие могат да се открият на сайта на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“, в секцията „Новини“. Линкът е http://fcbzr.org/news/news_id/456

Свързани публикации