Отворено е гласуването за 12 нови вдъхновяващи личности

Кои са 12-те личности, за които можете да гласувате тази седмица в „Човекът, който ме вдъхновява„?

 

 

 

 

 

 

 

г-н Максим Бехар

Личност | Професионалист, Смелост, Знания, Спокойствие…

Предложил: Владимир Йосифов 

 

Георги Мичев

Георги е на 26 г. Възхищавам се на ентусиазма и начина, по който той постига целите си. За изминалите години Георги спечели редица важни международни специализации и участия на конференции на високо равнище, където той представяше достойно Република България. В същото време Георги е председател на неправителствена организация, която се стреми да подпомогне развитието на гражданското общество чрез редица инициативи у нас.  Впрочем, той беше удостоен с националния приз „Студент на годината” 2011 г.

Предложил: Марина Мучакова

 

д-р Георги Стаменов

Едва ли има човек в България, който да е татко на толкова много чакани деца! Името му предизвиква букет от най- хубави емоции и вдъхновението е най-малката от тях! Това за мен е човекът с главно „Ч“. Изцяло отдаден на професията си, на хората, за които той е Надеждата.

Предложил: Дени Денчева

 

Диляна Пенева

Диляна е моя най-добра приятелка и ме вдъхновява с това, че винаги е позитивно настроена за всяка една ситуация, готова е да помогне за всичко на всеки, дава от себе си каквото може.Когато поговоря с нея се чувствам по-добре, чувствам се разбрана и утешена.Човек може винаги да разчита на нея, няма значение дали са врагове или приятели, тя не дели хората, което е рядко срещано вече.Не мога да опиша с думи това какъв човек е!

Предложил: Pressy Peichewa

 

Дядо Добри

97-годишният дядо Добри от село Байлово е един от най-големите дарители на един от символите на българската вяра – храм-паметника „Александър Невски“.
Старецът с искрените очи седи в тъмните кътчета на черквите из страната и събира дарения. Казва, че това, което прави, е да взима милостиня – но не за себе си, а за църквата. Така, преди няколко години, той дава 36 400 лева на „Александър Невски“.

Предложил: Кирил

 

Ивана Нейкова

Ивана е моя колежка в КТ“Подкрепа“.Тя е международен секретар в Федерация Транспортни работници и Председател на Младежкия съюз на КТ“Подкрепа“. Млада,образована,чаровна,неуморна,отдадена на работата си и на семейството си.Винаги съм се възхищавала на умението и да съчетава и разпределя времето си между семейство ,работа ,младежка организация и хоби!Хобито и е фотографията,а уловените от нея мигове са прекрасни.

Предложил: Емилия Бачева

 

 Ивелина Паничарова

Ивелина е една от най-активните гей активисти в последните години в България. Един от основателите и председател на движението ЛГБТ Пловдив, където работи непрестанно за повишаване видимостта на гей обществото и неговите проблеми. На 17 май тази година организира първия спортен полуден в България по случай световния ден за борба с хомофобията. С непрестанен ентусиазъм и решимост преследва идеята за равенство между хората независимо от сексуалната им ориентация и правото на всеки да има семейство, да обича и да бъде себе си!

Предложил: Иван Дешев

 

Матей Казийски

Най-добрия и успял български волейболист.Спечелил всичко с клубния си отбор Тренто и няколко бронзови медали с националния отбор.Талантлив,амбициозен,решителен( тук каквото и да кажем ще бъде малко за него..)..Вдъхновява ме с това,че отстоява принципите и думите си!

Предложил: В.Димитрова

 

Мая Ценова

Мая Ценова е арабист, преводач и преподавател. Благодарение на нейни преводи българският читател може да се наслаждава на словото на ливанския интелектуалец-християнин Джубран Халил Джубран. Сама пишеща стихове, чрез делото на Мая Ценова на български оживяха и думите на един от най-значимите съвременни арабски поети и писатели – палестинецът Махмуд Даруиш. Мая успява да предаде своята любов към арабския език и култура и неизчерпаем ентусиазъм и на своите студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ и НБУ.

Предложил: Мариян Карагьозов

 

Никола Тодоров

Никола Тодоров е млад фолклорен изпълнител и преподавател по музика в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Талантливият певец ме вдъхновява с борбеността си в тази комерсиализирана държава да прави качествена народна музика и да намира последователи. Завършил е народно пеене и преподава на младите в Благоевград.

Предложил: Николай Николов

 

Таня Русева – Бу

Таня Русева – Бу (Ла Лече Лига Лидер, IBCLC) ме вдъхновява с това, че е дама-първенец в много отношения – тя е първата, която заговаря в страната ни за кърменето, важността и нуждата от него, както за бебетата и техните семейства, така и за обществото като цяло;  първата, която се акредитира като представител на най-старата и най-голяма организация в света за подкрепа, информация и помощ за кърменето – Ла Лече Лига; първата, която издържа изпита за международно сертифициран консултант по лактация. Интересно за Таня също така е, че тя е сред първите жени, започнали да говорят и пишат за майчинство.

Предложил: Миряна Машева

 

Шеф Пеньо Иванов

„Аз съм готвач” – така простичко се представя  Пеньо Иванов при запознанство.  Да, готвач е , и то какъв! Ръководи фирма за комплексно консултиране на ресторанти и води свое собствено кулинарно предаване – една от сбъднатите му мечти.  Тайната на успеха и на неговата популярност като добър професионалист е в максимата, която неотклонно следва – „Всичко трябва да се прави с любов”.

Предложил: Мариета Недкова

 

9-те финалисти в първите три седмици на инициативата можете да научите тук.

Публикации от серията