Пет години на витрината за некомерсиални стоки

Информационният портал за НПО в България празнува своята пета годишнина. За това кратко време той успя да се докаже като средище на хората от гражданския сектор, медиите, бизнеса и доброволци ентусиасти. НПО, читалища, спортни клубове или неформални граждански групи – всички те имат възможност да покажат на света, че са живи и работят. Регистрираните потребители в Портала наброяват близо 6000 и съставят най-пълната база данни с активни НПО у нас.

В платформата можете да намерите новини от третия сектор, интересни предстоящи събития, възможности за финансиране, библиотека със специализирана литература, актуални кампании, обяви за работа, доброволчество и стаж, както и информация за младежки обмени, конкурси и състезания.

Само през изминалата година НПО Порталът има над 220 регистрирани доброволци, публикувал е над 100 възможности за финансиране и има над 1 300 000 посетени страници. През 2014 г.най-отразяваните теми от НПО сектора са били за „Деца и младежи“, „Благотворителност и дарителство“ и „Социални дейности“, сочи още статистиката на www.ngobg.info.

Всичко това превръща Портала в едно малко виртуално село, в което всеки целенасочено търси информация за третия сектор.

Свързани публикации