Петя Желева: Стартирахме „Щепсел“, за да сме полезни на студентите

„Студентите вече знаят какво искат и защо са Дните на кариерата. Вече са доста добре подготвени и ако нямат CV, са готови да ни пратят по имейл. Изненада ни приятно и това, че вече имат много повече да предложат – голяма част от тях знаят добре повече от два езика. Смело мога да кажа, че харесахме нашите кандидати на Дни на кариерата, имаме доста подходящи“. Това са впечатленията на Петя Желева, маркетинг специалист в телекомуникационната компания „Нетера“, за тазгодишните Национални дни на кариерата в София.

„Винаги сме се старали да имаме връзка със студентите, но не бяхме обединили тези усилия под една шапка. Сега направихме програма, която нарекохме „Щепсел“ – идеята ни беше името да е нестандартно, да провокира мисъл у студентите. Искаме да сме им полезни. Обикновено за тях се прави летен стаж, който е стандартен и той ще бъде включен в програмата, но ще имаме активности всеки месец. Започнахме през март с Ден на отворените врати в „Нетера“, поканихме студенти от два университета в нашия Data Center – съоръжение с ограничен достъп, след това организирахме и лекция. Идеята ни е да влезем и в редовната лекционна програма в университетите. Тези срещи ще дадат възможност на студентите да задават въпроси към нашите топ мениджъри и инженери – това са хора, които са в реална бизнес среда и могат да отговорят на въпросите и да решат различни казуси със студентите“.

„Мога да поздравя JobTiger за инициативата Kosher.bg, защото е първа по рода си. Хареса ни това, че мислите за студентите и направихте нещо нестандартно. Подкрепихме Радио клуба към Нов български университет – именно студентите от клуба дойдоха на Деня на отворените врати. Сега предстои да направим с тях проект – те искат да изградят wi-fi мрежа в университета и ние ще им съдействаме. Надяваме се ако студентите искат да започнат други инициативи да ни подадат идеята и ако имаме възможност ще ги подкрепим“.

Всичко за студентската програма на „Нетера“ и предстоящите събития по нея може да следите на neterra.net и във facebook.

Публикации от серията