Пламен Русев, Webit: Не се страхувайте от провал

Първият ден на Webit започна с обещание от Президента на България, че „нещата в дигиталната индустрията ще се променят, че той ще работи и ще даде своите ресурси в тази посока, което за нас може да означава само едно: успех. В момента, в който Webit се превърна в платформа за среща на държавата и бизнеса, диалогът започна“. Това заяви Пламен Русев, предприемач и организатор на събитията Webit България –  събитие, посветено на дигиталната индустрия и нейното влияние върху бизнеса в страната. Двудневната конферентна програма ще срещне над 1000 представители от различни сфери, които ще споделят опита си в използването на новите технологии и социалните медии.

На първия от двата дни на Webit стана въпрос и за това как финансовия сектор се променя под влияние на новите технологии – например по данни на Generali 80% от щетите по време на земетресението са обявени онлайн, каза още Пламен Русев. “Имаме платформа и инфраструктура, но имаме да променяме съзнание и да ограмотяваме населението“.

Според него предстои и „да променим и отношението на обществото към предприемача като добавена стойност към БВП, защото в момента „предприемачите са лоши“. „Перспективите за предприемачеството в цял свят и в България са прекрасни. Важното е да се случат две неща: хората да спрат да се страхуват от провала, защото това е камък, който тежи и второ – да се притесняват, ако не са се провалили. За да успееш, няма как да се случи от първия път. Въпросът е да не се отказваш, защото в повечето случаи успехът идва тогава, когато си готов да си откажеш“.

Webit продължава и утре, 15 юни, с дискусия за предприемачеството. Вижте повече на сайта на събитието.

Публикации от серията