Пламен Тилев, САП Лабс България: ИТ секторът е най-изискващ към квалификацията на своите кадри

С Пламен Тилев, изпълнителен директор на САП Лабс България, разговаряхме по повод първата класация ТОП ИКТ Работодател, проведена от JobTiger и ICT Media. В рамките на проекта ще станат ясни най-добрите работодатели в ИТ сектора у нас. Те ще бъдат обявени на 10 октомри в х-л Шератон в София.

За САП Лабс България

Още при основаването си преди 12 години САП Лабс България стават известни с една от най-добрите социални политики – политика на гъвкави социални придобивки.

„През годините създадохме и нови елементи, като политиката за придобиване на личен лек автомобил. Имаме идея и за създаване на детска градина за децата на нашите служители. Работим по повишаване на удовлетвореността и мотивацията на служителите във фирмата ни чрез инициативи за „Зелена фирма“, обясни Пламен Тилев.

„В последното вътрешно изследване постигнахме най-висока удовлетвореност в критерия „Обучение“ – възможността на служителите ни да се самообучават и да посещават външни курсове и конференции. Тази година постигнахме повече дни за обучение, отколкото са служителите ни, като обучението се прави по избор на служителя, не на неговия ръководител“.

Защо подкрепяте ТОП ИКТ Работодател?

„ИТ секторът е не само най-бързо развиващият се сектор в икономиката, той изисква най-малко материални ресурси, като в същото време е най-изискващ към образованието и квалификацията на своите кадри“, убеден е Пламен Тилев.

„Изследванията, правени досега, обхващат изцяло икономиката – от промишлеността до бизнеса – докато нашият интерес е насочен повече към собствения ни бранш. Твърдо смятаме, че това изследване ще ни даде най-точна представа за нашето място като работодател и степента на удовлетвореност на нашите служители“.

Публикации от серията