По бизнес или за удоволствие?

Сигурно ви се е случвало в самолета до вас да седне най-приказливият човек, а единственото което искате е да поспите. В латвийската авиокомпания airBaltic са измислили как да предотвратят такива неудобства. От този месец всеки от техните пътници ще може да избира „приятел по седалка“ (seatbuddy) според настроението и желанието за контакт. Компанията използва социалната мрежа Satisfly, която свързва регистрираните пътници според интересите им и според това дали искат да работят, да създадат бизнес контакти, да водят неангажиращ разговор или просто да си почиват.

airBaltic не са първите – в началото на годината холандската авиолиния KLM дава възможност на пътниците да обвържат резервацията със социалните си профили във Facebook и LinkedIN и така да разберат къде в самолета седи човек, който пътува за същата конференция например.

Критиците на тази услуга твърдят, че тя крие много рискове – например да се окаже, че човекът, когото сте избрали за разговор е ужасно скучен. Романтично настроените пък предпочитат изненадата от непознатия пътник и недирижираното поведение.

Вие бихте ли избрали спътника си предварително?

Публикации от серията