По-бързите увеличават шанса си да открият нови таланти

По-бързите увеличават шанса си да открият нови таланти

Кампанията за секторните кариерни форуми, организирани от JobTiger всяка есен, отдавна е в разгара си. Защо е много по-изгодно да се запишете отрано?

Тази есен отново предстоят кариерните събития, ориентирани към най-динамичните и нуждаещи се от свежи таланти сектори в България. „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще се проведат в София на 11 октомври, в Пловдив на 15 октомври и във Варна – на 17 октомври, а „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се случат в УНСС на 29 ноември. Защо не може да си позволите да пропуснете възможността да участвате в тях – прочетете тук.

Интересът към кариерните събития на JobTiger е голям – специално за предстоящите тази есен два големи сектори кариерни форума вече са направени общо почти 100 регистрации. Голям брой компании по традиция предпочитат да се регистрират поне няколко месеца предварително. В практиката ни има и случаи, когато регистрацията се прави дори година по-рано – от бизнес организации, които планират всичките си участия за предстоящата година в края на предишната.  Причините за това обаче далеч не са единствено в по-ясните и изчистени бизнес процеси или навиците на съответните специалисти. Ранната регистрация сама по себе си носи редица предимства и съответно – увеличава шанса за намиране на качествени кандидати. Ето няколко от тях.

По-добра цена

Ранната регистрация ви осигурява осезаемо по-добра цена за вашето участие в две от най-големите специализирани кариерни изложения в България. До края на юли е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени за „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. За участие в деветото издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти пък по-ниските цени важат за заявки до края на август.

По-добро позициониране

Заявилите участие избират своята позиция в залата сред останалите незаети до момента места. В този смисъл колкото по-рано се включите в събитието, толкова по-голям е шансът да изберете по-добра позиция. JobTiger се стреми да осигурява най-подходящите за целта зали в съответните градове, но нека не се заблуждаваме – всяко място си има своята специфика, респективно – позиции, които попадат по-лесно в полезрението на средностатистическия посетител.

Обърнете внимание и на нещо друго – залите са с ограничен капацитет и може да се окаже, че не могат да поберат всички желаещи изложители. Чакането до последния момент може да означава в по-добрия случай по-странична позиция на по-висока цена, а в по-лошия – че няма да можем да осигурим участието ви. Това вече се е случвало с не една компания.

Повече време за подготовка

Участието на кариерен форум не опира просто до заявката на щанд и присъствието на един или двама специалисти от HR отдела на него. Посещаващите подобно събитие го правят, защото очакват нещо повече от това просто да се запознаят с отворените позиции в една компания. За да се представят по-успешно и да привлекат повече кандидати, компаниите подготвят специфични материали, банери и декорации за и около щанда си, за които е нужно време да бъдат добре осмислени и произведени. Също така участващите фирми често осигуряват определени специалисти от отделите, за които се търсят кадри, които да се срещат и да споделят детайли за работата или пък ежедневните предизвикателства и емоционалната страна на професията с потенциалните кандидати. Самата подготовка на участието е процес, който никога не бива да бъде подценяван, защото резултатът от нея ще определи до голяма степен и успехът на кампанията. За добра подготовка обаче е нужно време, а колкото по-рано заявите участието си в кариерните форуми, толкова по-голям период за изпипване на детайлите ще е на разположение на вас и вашите колеги.

По-добра промоция на участието

Всички събития от Дни на кариерата са съпътствани от засилена маркетингова кампания от страна на JobTiger. Освен рекламата онлайн, както и в електронни и печатни медии, се изготвят и много рекламни материали – брошури, плакати, карти и т.н. Сайтовете и социалните профили на събитията също се обновяват своевременно с информация за участващите фирми. Медийният сайт JobTiger.tv изготвя интервюта с някои от участниците, а екипът ни може да изработи и професионално видео, промотиращо присъствието и целите на вашата компания при много изгодни условия, както сме правили за не една сериозна компания. Някои от компаниите дори предприемат свои собствени кампании, свързани с участието си на кариерните събития на JobTiger, в паралел с инициативите на организаторите.

Всичко това обаче също изисква време за подготовка, планиране и изпълнение, а колкото по-рано се запишете за участие в секторните Дни на кариерата, толкова по-голям е шансът да извлечете максималното от наличните допълнителни маркетингови възможности.

Подробности и цени според размера на нужната ви изложбена площ можете да получите от екип „Събития“ на JobTiger на: events@jobtiger.bg или телефон +359 2 49180 13/22.

Форумът се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Спонсор на събитията е Milestone Systems.

Свързани публикации