Посетител за „Национални дни на кариерата“ 2015: „Хората тук са много любезни“

На 10 и 11 март се проведе софийското издание на най-големия младежки кариерен форум „Национални дни на кариерата“. На него 124 компании представиха своите стажантски програми и свободни позиции за млади специалисти.

Чарлз Елфренс, който сподели че е от Африка, без да уточнява конкретна държава, разказа пред нашата камера причината за посещението си на „Национални дни на кариерата“ 2015. Той е на специализация в България и проявява интерес да си намери постоянна работа тук. Преценил е, че форумът е отлично място за кариерен старт. Чарлз Елфренс отбеляза, че хората на щандовете са много любезни и изложението е добра възможност да научи повече за отворените работни позиции на пазара. Запознал се е с пет конкретни оферти и планира да се кандидатира, за да осъществи промяната в кариерната си пътека, към която се е насочил.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 14-а поредна година. Форумът се организира от JobTiger, а генерален спонсор за дванадесета година е Нестле България. Програмата на форума за останалите градове можете да откриете на http://national.careerdays.bg/.

Публикации от серията