Посетителите на първото издание на Be IT Conference получиха реална полза и приложими знания

Посетителите на първото издание на Be IT Conference получиха реална полза и приложими знания

Първото издание на конференцията за ИТ специалисти Be IT се проведе на 21 май в Център за образование и култура „Илиев“. Събитието събра близо 250 човека, интересуващи се от информационни технологии. Сред тях имаше както опитни професионалисти в областта, така и младежи, които тепърва започват обучението си в ИТ. Всеки от тях успя да намери своето място и да получи много и полезна информация от лекторите, специалисти от топ ИТ компании на българския пазар.

Be IT Conference

През целия  ден на Be IT в трите зали, разделени по направления – Web, Mobile и Database – се събираха привърженици на всяко от тях, за да чуят за последните технологични новости, да научат тънкостите на кода, да предвидят потенциални грешки и да разберат как могат да стартират или да се развият като професионалисти в най-високоплатения сектор към момента в България. Актуалните теми и практическата насоченост на уъркшопите се приеха положително от всички, които решиха да се включат в първото издание на Be IT. Дотолкова добре, че 70% от посетителите споделиха, че нямат търпение да се включат и във второто издание на конференцията. Същият процент от хора оцени организацията на отлично ниво, а останалите 30% на много добро. Оказа се, че младите хора искат да се организират възможно повече ИТ събития, които да им дават реална полза и приложими знания. Особено много се зарадваха и на възможността да се срещнат с представители на едни от най-добрите ИТ компании, да се запознаят с тях лично и да обсъдят възможностите за работа в съответните компании.

Be IT conference

Добро настроение и ентусиазъм се забелязваха през целия ден. Посетители можеха да се насладят на сладки изкушения от Нестле или да получат „крила за всеки вкус“ от Red Bull. А приветливият и усмихнат екип на Be IT бе на разположение на посетителите през целия ден.

Конференцията Be IT се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор на събитието е SmartIT, спонсор е ICN.Bg, а организационен партньор – AUBG: Elieff Center for Education and Culture.

Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TVProbookПредприемач.comKaldataComputerworldIDG.BGInvestorSeminari365NewTrendSilicon Drinkabout и entrepreneur.bg.

Публикации от серията