Лидия Нанова за пътя от стажант към служител в Пощенска банка

Лидия Нанова за пътя от стажант към служител в Пощенска банка

Кратко представяне на компанията: Пощенска банка, част от Юробанк Груп, има над 30-годишно успешно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България и е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в сектора. Компанията e отличена като „Топ работодател“ от Top Employers Institute, който сертифицира най-добрите места за работа в света. Над 4000 служители са част от екипа на банката, която непрекъснато инвестира в тяхното развитие, подкрепя и насърчава техните таланти, идеих и стремежи.

Кратко представяне на стажанта: Лидия Нанова стартира своята кариера в Пощенска банка  като стажант през януари 2023 г. Тя бързо успява да разгърне  своя потенциал,  показва силно желание за развитие и съвсем скоро заема постоянна позиция като Младши експерт Банкиране малък бизнес (БМБ) в Сектор „Банкиране на дребно“.

  1. Как започна твоят път в Пощенска банка и как научи за стажантската програма?

В Края на 2022 г. имаше ден на кариерното развитие в УНСС и там научих за стажантската програма на Пощенска банка. Силно ме грабна това, което ми предложиха като начин за започване и на 17 януари 2023 г. беше моят първи работен ден като стажант.

2. Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения ?

Стажът за мен беше много добър старт за работа в сферата, която уча и искам да се развивам. Помогна ми с това, че БМБ (Банкиране малък бизнес) позицията е много динамична, обхваща много процеси, срещи и комуникация с клиенти.

3. С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

В началото на моя стаж колегите в офиса ме запознаха с всички процеси и задълженията, които те имат и ще се очаква и аз да имам след приключване на стажа. Разглеждахме и анализирахме финансови отчети, правихме анализ на фирми в различни сфери на работа, взимаха ме с тях на срещи с клиенти. Помагах със създаването на апликации, обаждане на клиенти на студен контакт, влизане в срещи с потенциални клиенти.

4. Кой беше най-интересният за теб  проект/ дейност от стажа?

Най-интересна за мен беше винаги първата среща с нов клиент, както и изготвянето на доклад за посещение.

5. Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

От деня, в който започнах, до момента работата ми харесва, много е интересна, предизвикателна и динамична. Очакванията  ми са да продължавам да се развивам на тази позиция, тъй като има още много какво да науча. И искам някой ден по такъв начин да работя, както изглеждат колегите ми в моите очи.

6. Защо би препоръчала стажантската програма на Пощенска банка?

Бих препоръчала стажантската програма на Пощенска банка на всеки мой близък, защото тя е един много добър старт на кариерата. Дава ти време, в което можеш да научиш много и възможността да пробваш нови неща.

Свързани публикации