Предстои четиринадесетото издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата” ще стартира на 10 март 2015 г. в „Национален дворец на културата”, София. И тази година събитието ще се състои последователно в седем университетски града, в рамките на 4 седмици. Фирмите, желаещи да вземат участие в кариерното изложение, вече могат да се регистрират.

ndk

Традиционно „Национални дни на кариерата“ среща водещи български и международни компании със студенти и млади специалисти. Форумът цели да подпомогне младежите в откриване на нови възможности за професионална реализация. Работодателите от своя страна имат възможност да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Приоритет по време на събитието е популяризирането на летни стажове като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

Програма

„Национални дни на кариерата” 2015

София – 10 и 11 март, Национален Дворец на културата, ет. 5

Варна – 16 март, Галерия „Графит“

Велико Търново – 18 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус

Русе – 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“

Свищов – 25 март, Стопанска Академия „Д. А. Ценов”

Пловдив – 30 март, Пловдивски Панаир, Конгресен Център

Бургас – 1 април, Бургаски свободен университет

Всяка година форумът е придружен от предварителни специализирани обучения. По време на тези срещи студентите имат възможност да научат повече за възможностите, които им предоставя форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Младежите получават ценни съвети от специалисти по Подбор на персонал за правилното изготвяне на автобиография и мотивационно писмо, както и за поведението си по време на интервю за работа. Обученията се провеждат в различни университети в цялата страна непосредствено преди старта на събитието.

По време на форума тази година, паралелно с кариерното изложение, ще бъдат проведени практически работилници в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов. Именно тук студентите ще могат да се срещнат с представители на част от компаниите-участници, които ще им разкажат повече за дейността на своята компания и заедно с тях ще работят по казуси от реалната практика.

През годините (от 2002 г. насам) в „Национални дни на кариерата” са участвали над 860 компании и близо 190 000 студенти, а над 32 000 от тях са започнали кариерния си път от тук. Участие в миналогодишното издание на форума взеха рекорден брой компании – 152, а над 16 000 студенти получиха възможност за кариерен старт.

„Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

 

За повече информация: http://national.careerdays.bg/ 

За JobTiger:

JobTiger.bg е HR агенция за комплексни услуги в областта на човешките ресурси. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау, JobTiger има над 22 000 клиенти и контакт с повече от 285 000 кандидати за работа.

Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, компанията организира различни бизнес събития, кариерни форуми и обучения.

 

За Нестле България:

Историята на Нестле България започва през 1994 г., когато NESTLÉ, най-голямата компания за храни и напитки в света, придобива най-големия български производител на шоколадови и захарни изделия ШЗИ София. Вече повече от 20 години Нестле България е доверен партньор, стратегически инвеститор и социално отговорна компания, чиято мисия е да предоставя висококачествени и достъпни хранителни продукти, които да удовлетворяват нуждите на потребителите всеки ден и навсякъде. Нестле България е компания номер едно в балансираното хранене и активния начин на живот, която се грижи както за опазването на околната среда за бъдещите поколения, така и за младежката заетост и развитие. През 2014 Нестле стартира инициативата „Нестле се нуждае от младите“, чиято основна цел е насърчаване на младежката заетост в Европа. Комапнията пое ангажимент да разкрие допълнитено 10 000 работни места и 10 000 места за стажанти в периода 2014-2016г, като в България този ангажимент е за 330 стажантски и работни позиции. В края на 2014г. Нестле разшири инициативата, като ангажира свои партньори в „Алианс за младежта“ – първото бизнес движение, което се стреми да подобри възможностите за кариерен старт и бъдеще за младите хора в цяла Европа.

Публикации от серията