Предстои първото издание на Business Leaders and HR Meetup

Business-Leaders-and-HR-MeetupНа 30 юни и 1 юли, в Пловдив, ще се проведе първото събитие от формата Business Leaders and HR Meetup. Това мероприятие, организирано от JobTiger, ще смени познатия от години HR Weekend. Новият формат има за цел да бъде адекватен на актуалните предизвикателства пред HR специалистите и управителите на компании.

Събитието ще протече в неформална обстановка. Двама модератори, панелисти и представители на 35 компании ще обсъдят в отворени дискусии централните HR проблеми пред бизнеса и ще потърсят работещи решения, които да удовлетворяват нуждите на всички заинтересовани страни. Сред панелистите са:

  • Мартин Заимов (Supervisory Board Chairman – Societe Generale Expressbank),
  • Елена Маринова (President – Musala Soft),
  • Мария Шейтанова (Member of the Management Board and Executive Director – Tokuda Bank),
  • Светлозар Петров (Managing Director – JobTiger),
  • Христо Георгиев (Managing Director Finance & Administration – Liebherr-Hausgeraete Marica),
  • Георги Бачев (Managing Director – PFSweb Bulgaria) и
  • Мая Янева (Site Director – Sitel).

За модератори са поканени опитните HR професионалисти Христо Стоянов (ХЕРТИ – М ООД и Артемис ООД) и Стоян Ганев (Audit Advice Associates), които имат задълбочен поглед върху разглежданата проблематика. Пълния списък на участващите компании пък, можете да видите тук. Медиен партньор на събитието е Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), като председателят на Асоциацията, Детелина Смилкова, също ще се включи в дискусиите.

Двете дискусии са наречени „Employer Branding и Подбор“ и „Въвеждане и обучение на служителите“. Те са избрани неслучайно – именно добрият employer branding и обучението на служители са два от основните методи за преодоляване на липсата на достатъчно квалифицирани кадри. Позитивният имидж на работодателя, следствие от добър employer branding, и последващото обучение на новоназначените служители, са централни механизми за привличане и задържане на способни кадри в дългосрочна перспектива.

В рамките на двата дни на събитието, освен дискусиите, организаторите предвиждат споделяне на добрите практики в бранша, обмяна на опит с топ-специалисти и ментори и създаване на първия по рода си професионален Наръчник, който ще бъде достъпен само за участниците. В него ще бъдат обобщени всички важни изводи от провелите се обсъждания, заедно с предложените добри практики и решения на дискутираните проблеми.

Всички участници ще получат и сертификати за участието си.

Събитието Business Leaders and HR Meetup ще се проведе в прекрасната атмосфера в Парк и СПА хотел „Екзотик“ в Пловдив. Освен възможността всички участници да се срещнат в неформална работна обстановка с водещи бизнес лидери и колеги, те ще имат време и за нетуъркинг, а за ранобудните се предвижда и посрещане на Джулая през втория ден от събитието.

Свързани публикации