Предстои WEBLOZ Edge – IT конференция с иновативен облик

weblozВ края на месеца, 29 и 30 юни, точно преди откриването на лятото, ще се проведе едно ново и иновативно събитие за технологии – WEBLOZ Edge.

WEBLOZ Edge е практически ориентирана конференция, насочена към всички в ИТ сферата. В рамките на два дни ще бъдат проведени 7 лекции и 4 workshop-а на тематики от софтуера, хардуера и други сектори в ИТ технологиите.

Събитието има за цел да запознае посетителите с най-новите технологии и да помогне за реалното им усвояване чрез иновативна комбинация от лекции и практически задачи.

Лектори са както млади професионалисти, така и хора с години опит в сферата. Конференцията ще открие Минко Гечев – експерт по Angular JS и JavaScript, професионалист с много участия в конференции зад гърба си. Основател на групата Sofia JS – най-голямата общност на JS любителите. Лекцията на Минко ще премине към малък workshop, където всеки посетител ще може да докосне практически Angular JS 2 и да разбере, как може да го използва.

В ден първи на конференцията ще си поиграем и с Leap Motion. Ще може да разберем, за какво може да бъде използван той, а също така как ние може да го използваме в наши проекти. Лекцията и работилницата  ще бъдат водени от доц. д-р Галина Момчева, ръководител на катедра “Информатика” във ВСУ и дългогодишен ръководител на изследователски проекти на ученици и студенти.

Вторият ден на конференцията ще продължи с още интересни лекции и работилници. Някои от тях са лекцията на Иван Пенчев и Георги Костадинов, които ще ни разкажат за компютърното зрение и как те го използват успешно в българския стартъп – Imagga. Още една много интересна лекция и работилница ще предложи Дончо Минков – преподавател в Telerik Academy. Той ще ни покаже Ionic – иновативен фреймуърк за мултиплатформени мобилни приложения.

Цената на билетите е само 40 лв. за двата дни, а със специалната преференциална цена за учащи, е само 20 лв.

Събитието ще се проведе в хотел Авеню, гр. Бургас, а изборът на място и дата въобще не е случаен. Какво по-хубаво от July Morning след разбиваща конференция?

Билетите за събитието вече са в продажба. За повече информация, посетете сайта на събитието: http://edge.webloz.net

Конференцията се организира от Фондация “Технология за младите” – НПО с насоченост в ИТ сферата на младежите и организатор на най-доброто състезание по уеб технологии за ученици – WEBLOZ с над 9 години традиция и над 800 участника! Организационен партньор на събитието е JobTiger – HR компания и кариерен сайт с повече от 14 години опит.

Свързани публикации